Infotransit, l’app que t’avisa dels perills a la carretera

La solució inclou una actualització que alerta els conductors de vehicles que cirulen en sentit contrari

Categories:

Redacció

Infotransit suma més de 330.000 usuaris
Infotransit suma més de 330.000 usuaris | RACC

El RACC i Bosch ha actualitzat l’aplicació mòbil Infotransit per alertar els conductors del perill en carretera dels cotxes que circulen en direcció contrària. L’app ha inclòs la funcionalitat per detectar que s’està circulant erròniament i generar l’advertència en menys de 10 segons.

La tecnologia es basa en l’ús del núvol i es pot implementar en qualsevol telèfon intel·ligent. Per a detectar si un vehicle circula en la direcció incorrecta de la carretera, el sistema compara els moviments reals del vehicle amb la direcció permesa de la via en passar o incorporar-se a la zona d’entrada de les autopistes o autovies. Si els dos blocs d’informació no coincideixen, a través de l’aplicació RACC Infotransit s’alerta, tant visual com acústicament, al conductor que circula erròniament i, al mateix temps, es llança una alarma als conductors de vehicles que s’aproximen.

L'advertència al conductor en sentit contrari ja està disponible a 25 països europeus i està integrada en diverses aplicacions de navegació i d’emissores de ràdio. Gràcies a la integració de la funcionalitat a RACC Infortansit, aquest àngel de la guarda digital està ara disponible a Espanya.

Amb lInfotransit, els conductors també poden evitar embussos, saber on estan els radars fixos de velocitat, localitzar les benzineres més properes, contactar amb l’assistència del RACC en cas d’avaria i, ara també, ser advertits dels conductors que circulen en sentit contrari o de si ells mateixos han entrat per error en sentit contrari a una autopista.

Amb més de 330.000 usuaris, RACC Infotransit és una de les aplicacions sobre informació de trànsit més utilitzades a Espanya.

Etiquetes