Nou pol d’innovació digital a la seu de Correus a Barcelona

L’operació preveu generar 1.500 llocs de treball i acollir fins a 150 start-ups

Redacció

Els edificis de Correus es convertiran en un espai d'innovació i suport a les 'start-ups'
Els edificis de Correus es convertiran en un espai d'innovació i suport a les 'start-ups' | CC0

Els edificis de la seu central de Correus a Barcelona es convertirà en un pol d’innovació digital. L’organisme públic, el Consorci de la Zona Franca i l’Ajuntament de la ciutat han signat un protocol d’intencions per reeconomitzar el districte de Ciutat Vella, regenerar el teixit productiu i impulsar l’ocupació d’alt valor afegit al centre de la ciutat.

Segons informen en un comunicat, Correus cedirà aquests espais a la ciutat  perquè el Consorci els rehabiliti i l’Ajuntament en pugui fer ús com a equipament al servei de l’economia digital, la formació, la recerca, l’emprenedoria i el talent. L'operació preveu generar 1.500 llocs de treball i acollir fins a 150 companyies i start-ups.

L’acord també preveu que els 30.000 m2 d’espai s’habiliti una zona per oferir el servei de Correus per mantenir el simbolisme de l’edifici, i establir-hi un espai anomenat Correoslab gestionar per l’ens públic i destinat a transformar el negoci tradicional a partir de la innovació oberta amb emprenedors, universitats, administracions i empreses.

A més a més, s’instal·larà una oficina d'atenció a l'empresa i al talent per part de l'Ajuntament de Barcelona per prestar un servei públic.

A partir de la signatura, i en un termini màxim de dos anys, Correus cedirà els espais dels edificis principals perquè el Consorci de la Zona Franca de Barcelona en pugui tramitar el projecte de rehabilitació, redactar els estudis i les propostes necessàries per a la seva explotació i realitzar les obres d'adequació derivades i aprovades de l'acord.

Etiquetes