La CE i el sector TIC pacten l’agenda del desplegament del 5G

Categories:

Redacció

La UE vol una xarxa de 5G comuna i forta per a Europa
La UE vol una xarxa de 5G comuna i forta per a Europa | CC0

La Comissió Europea (CE), a través de l’Associació per a la Col·laboració Público-Privada en 5G (5G-PPP), i el sector TIC de la Unió Europea (UE) han pactat l’estratègia a seguir per al desplegament del 5G. El pla s’ha dissenyat d’acord als interessos es les administracions i les necessitats del teixit industrial, i amb el consell d’experts dels tres pojectes Horitzó 2020 de corredors transfronterers per millorar la mobilitat connectada i autònoma.

El document fixa unes bases comunes per als governs dels 28 països membres de la UE i serveix com a guia per als projectes més imminents d’extensió de la infraestructura pública i privada. Situa l’ús del vehicle autònom i connectat com un element clau, el qual ha d’oferir informació en temps real per reforçar la seguretat vial, reduir la petjada de carboni i ampliar els serveis digitals per als ocupants dels cotxes.

Més enllà de dissenyar una estratègia centrada en aquest nova generació d’automòbils, l’Agenda de Desplegament Estratègic del 5G per a la Mobilitat Connectada i Autònoma a Europa insta a la identificació de models de cooperació que permetin la creació d’una xarxa de banda ampla ultraràpida per a la indústria i la distribució amb un corredor 5G que impulsi el sector econòmic.

2021, l’any d’impuls

Després de l’aturada causada per la pandèmia de la covid-19, els organismes han fixat el primer semestre de 2021 com el termini per actualitzar l’agenda d’actuacions en el marc de l’Associació Europea de Serveis Intel·ligents i de la Xarxa.

També preveuen iniciar les investigacions al voltant del 6G i treballar en la seva implementació perquè sigui efectiva tan bon punt sigui viable tecnològica i econòmicament.