Shotl, la ‘start-up’ guanyadora del SmartCatalonia Challenge

La sisensa edició del repte planteja les necessitats de transformació de l’entorn rural amb l’ús de la tecnologia i la innovació

Categories:

Redacció

SmartCatalonia Challenge premi Shotl, Easy2bwise, Sense4Care i Volta
SmartCatalonia Challenge premi Shotl, Easy2bwise, Sense4Care i Volta | Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya

La start-up catalana Shotl s’ha emportat el primer premi del SmartCatalonia Challenge amb un projecte per millorar la connexió entre Calaf i els municipis de l’Alta Segarra a través d’un programari de transport a demanda. La proposta permet establir ruties i horaris en temps real segons les peticions fetes a través d’una aplicació. La sisena edició del concurs d’innovació oberta promogut pel Departament de Polítiques Digitals s’ha centrat en la transformació del medi rural.

El segon premi ha estat per a Easy2bwise. La iniciativa vol ajudar a garantir la vitalitat de l’àmbit rural amb una plataforma per a la captació i gestió del relleu generacional que permet captar de forma automàtica tant els nous casos de relleu com les persones interessades per proposar les més adequades per a cada cas. El tercer premi s’ha atorgat a l’empresa STAT-ON pel projecte Sense4Care, creat per monitorar de forma remota els malalts de Parkinson en entorns rurals. El dispositiu mèdic ja ha rebut

Finalment, el premi extraordinari ha estat per a Volta de la companyia Maccion. Es tracta d’una plataforma de logística circular compartida per a una economia de proximitat, al servei tant dels consumidors que busquen proximitat en les seves compres com dels petits productors i establiments que volen augmentar vendes i reduir costos logístics.

Les tres primeres propostes guanyadores han rebut premis en metàl·lic per un valor total de 20.000 euros i, en el cas de la primera, l’oportunitat de fer una prova pilot sobre el terreny amb l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya. A més, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Micropobles de Catalunya han patrocinat un quart premi, l’extraordinari, de 8.000 euros i amb la possibilitat de fer una prova pilot amb aquestes entitats del món local.

El repte ha rebut un total de 64 propostes, de les quals 10 han arribat a la final. Totes les iniciatives presentades havien de donar resposta als reptes i necessitats del món rural amb l’aplicació de solucions tecnològiques innovadores.

Etiquetes