MyFreeHands, l’app catalana que respon els WhatsApps mentre condueixes

SecureDrive desenvolupa una aplicació que llegeix i retorna les comunicacions de les plataformes de missatgeria instantània sense haver de mirar o tocar el telèfon mòbil

Categories:

Aida Corón

MyFreeHands llegeix i respon els missatges sense mirar ni tocar el telèfon mòbil
MyFreeHands llegeix i respon els missatges sense mirar ni tocar el telèfon mòbil | Cedida

Qui no ha aprofitat un semàfor en vermell per revisar l'últim WhatsApp que ha entrat? O, fins i tot, ha tret els ulls del volant per mirar el mòbil? Ara no caldrà patir per si arriba algun missatge important mentre condueixes, l'app catalana MyFreeHands et permet escoltar i respondre les comunicacions sense haver de perdre l'atenció de la carretera.

L'eina ha estat dissenyada per la companyia barcelonina SecureDrive, lidera per Kevin Arjona. "La idea sorgeix de la necessitat d'acabar amb el mal costum que tenim de mirar el telèfon quan sona perquè sempre penses que pot ser una urgència", explica el CEO, "però realment estàs posant en risc la teva vida i la del teu entorn". Tot i que no és la primera aplicació que surt al mercat amb aquesta proposta, Arjona assegura que és l'única que ofereix un servei real: "Moltes no acaben d'anar bé i han desaparegut, altres es mantenen però no són del tot efectives. Fins i tot falla el sistema d'Apple, ja que no hauries de desviar mai la mirada cap al telèfon". Una mancança que ara ells volen resoldre.

Tecnologia pròpia i única al mercat

Fa dos anys que la companyia va iniciar el desenvolupament de l'eina. Inicialment van contractar un programador perquè fes la base i en aquest temps han constituït un equip d'especialistes que s'ha encarregat de desenvolupar una tecnologia pròpia per "localitzar els punts necessaris per poder accedir a les notificacions, llegir-les i respondre-les".

Un usuari que vulgui utilitzar-la només ha de descarregar-la, configurar-la segons les seves preferències i connectar-la amb el cotxe a través del Bluetooth del dispositiu. Quan arribi un missatge, l'aplicació s'encarregarà d'avisar el conductor i preguntar-li si vol saber de qui és i respondre. En cas afirmatiu, l'app llegeix el missatge i dona l'opció de retornar-lo. Si l'usuari vol fer-ho, només ha de dictar les paraules, verificar després que tot és correcta i, finalment, donar el vistiplau a la plataforma per enviar-lo al seu destinatari.

L’app llegeix i respon els missatges de WhatsApp, Telegram i altres eines sense mirar ni tocar el telèfon mòbil

Actualment l'aplicació té més de 9.500 usuaris registrats de diferents punts del món i serveix per a qualsevol eina de missatgeria instantània, no només per a WhatsApp. S'ofereix de forma gratuïta, amb un nombre limitat de missatges per enviar al dia i segons el contacte a qui l'usuari s'adreça, però també en versió Premium. Aquesta segona opció permet fer comunicacions sense limitacions, però l'objectiu és treure'n rèdit. "A curt termini volem incloure avisos de radars a la carretera, un excés de la velocitat permesa a la via i altres actualitzacions només amb la veu, sense mirar en cap moment la pantalla", afegeix Arjona, tot amb l'objectiu d'oferir un servei de més valor afegit per fidelitzar el client.

MyFreeHands està disponible per a telèfons Android, però l'equip ja treballa per oferir-la en poc temps també als dispositius amb iOS.

Etiquetes