La Generalitat llança Bitbot Challenge per promoure els casals d’estiu tecnològics entre les noies

El programa ajudarà les entitats de lleure educatiu després de l’aturada per la covid-19 per a les activitats de juliol a setembre

Redacció

La Generalitat llança un repte per promocionar les nenes en les activitats tecnològiques d'estiu
La Generalitat llança un repte per promocionar les nenes en les activitats tecnològiques d'estiu | CC0

El Departament de Polítiques Digitals, amb la col·laboració de la Fundació i2cat, impulsa el repte Bitbot Challenge 2020 amb la voluntat de promoure aquest estiu casals inclusius de temàtica tecnològica. L’objectiu és donar una empenta a les empreses i entitats de lleure educatiu, afectades per l’aturada durant la crisi de la covid-19, i garantir que hi hagi una oferta d’activitats per a infants i joves d’entre 8 i 14 anys vinculades amb la tecnologia.

La proposta vol situar la programació o robòtica educativa, la fabricació digital, la ciberseguretat i el ciberactivisme digital com les temàtiques principals de les activitats que es faran entre l’1 de juliol i el 14 de setembre. Enguany el programa inclou un reconeixement, reconegut per l’àrea DonaTIC del Govern, per als casals que promoguin i tinguin places per a les nenes.

Ajudes per als casals tecnològics

Les empreses i entitats de lleure interessades podran presentar les seves propostes, que hauran de ser publicades al portal Bitbot, del 3 al 23 de juny. Les vint activitats seleccionades rebran 1.500 euros.

Es destinarà una partida total de 38.000 euros per a les accions. En una primera fase, es reconeixeran 20 projectes amb 1.500 euros i en una segona fase (un cop lliurades i valorades les memòries) les tres millors propostes seran reconegudes amb un primer premi de 4.000 euros, un segon de 2.500 euros i un tercer de 1.500 euros.

Bitbotés un programa de promoció de l’oferta extraescolar d’activitats en els àmbits de la programació i la robòtica, a través d’un catàleg en línia d’aquestes activitats, de xerrades i d’una oferta de formació per a monitors. Acostar als infants la programació, la robòtica o el disseny 3D a través del lleure, des de ben petits, és una aposta segura per aprofundir en la seva competència digital i per ampliar les vocacions en tecnologia.

Etiquetes