Olga Martín, premiada per l’Associació Internacional d’Enginyeria i Alimentació

El guardó reconeix a la catedràtica de la UdL la tasca de tres dècades en el desenvolupament de nous productes segurs i saludables

Redacció

Martín va recollir el premi en el transcurs del 12è congrés de l'AIEF, celebrat a Nantes (França)
Martín va recollir el premi en el transcurs del 12è congrés de l'AIEF, celebrat a Nantes (França) | IAEF (via UdL)

La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín-Belloso, s’ha convertit en la primera acadèmica de l’Estat espanyol que rep un premi de la International Association for Engineering and Food (IAEF) en reconeixement de tota la seva trajectòria. La IAEF és un organisme mundial on estan representades les associacions professionals d'enginyeria dels aliments de diferents països, entre elles la Societat Espanyola, de la qual Martín n'és presidenta.

El premi Life Time Achivement ha distingit Olga Martín per la seva tasca de més de tres dècades en el desenvolupament de nous productes alimentaris segurs i saludables mitjançant l'aplicació de noves tècniques. Concretament, l’actual vicerectora de Transferència de la UdL ha estudiat la conservació d’aliments utilitzant polsos elèctrics d’alta densitat de camps i recobriments a base d’emulsions que incorporen principis actius microbians i potenciadors de textura. 

Nascuda a Calahorra (La Rioja) i doctora en Ciències Químiques, Martín es va convertir el 2016 en la primera dona espanyola a formar part de la IUFOST (Acadèmia Internacional de Ciència i Tecnologia d'Aliments), un any després d’haver estat escollida com a membre de l'Institut de Tecnologia d'Aliments dels Estats Units (IFT). El 2018, el Govern català li va atorgar la Medalla Narcís Monturiol en virtut de la seva contribució al desenvolupament de la ciència i la tecnologia.