La missió Hypatia repetirà experiència el 2025

L’expedició amb investigadores catalanes que va simular les condicions de vida a Mart tornarà a treballar a l’estació situada al desert de Utah

Redacció

La primera expedició va passar 12 dies al desert de Utah fent proves sobre biologia, geologia i altres disciplines
La primera expedició va passar 12 dies al desert de Utah fent proves sobre biologia, geologia i altres disciplines | Hypatia I

L’exitosa missió Hypatia, integrada per nou tripulants catalanes i que assajava les condicions de vida a Mart en una estació al desert de Utah, tindrà una segona part. L’expedició està prevista que torni a posar-se en marxa l’any 2025 amb Helena Arias i Anna Bach com les dues investigadores que, de moment, repetiran experiència.

L’anunci l’ha fet la comandant Mariona Badenas, responsable de l’operatiu, en la presentació dels resultats d’una missió que es va perllongar durant 12 dies a la Mars Research Desert Station (MDRS). Allà es van fer proves en laboratoris de biologia i geologia, observatoris espacials, zones de convivència i assajos en condicions meteorològiques extremes, molt similars a les del planeta vermell.    

“Hem de contribuir a aportar efecte valuós en properes tripulacions, sobretot en les femenines” ha explicat l’oficial executiva de la primera expedició, Carla Cornejo, per qui la recerca sobre la vida a l’espai “requerirà professionals creatius capaços de generar projectes ambiciosos”. Hypatia I ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Banc Sabadell i la Generalitat de Catalunya.