‘Mix 97’ i ‘Comarcal 947’ encapçalen la segona edició dels Premis Sonor

‘Tardeo’ s’endú el premi del públic i ‘Gent de Merda’ el guardó a millors podcàsters

Categories:

Redacció

La segona edició dels Premis Sonor ha rebut més de 200 propostes
La segona edició dels Premis Sonor ha rebut més de 200 propostes | La Mira

Mix 97 i Comarcal 947 han estat els dos grans guanyadors de la segona edició dels Premis Sonor, els guardons dedicats a la creació de pòdcasts en català, que ha celebrat la gala d’entrega aquest dijous al vespre al Spotify Camp Nou. La categoria de millor pòdcast de ficció ha estat per Mix 97, un programa que explica la història d’Amanda Samper, una escriptora de novel·la negra que troba uns cassets que amaguen la història d’una mort. Per la seva banda, Comarcal 947, dedicat a narrar la vida dels joves en pobles no urbans, ha aconseguit el guardó a millor pòdcast de no-ficció.

En les categories temàtiques, el millor pòdcast d’entreteniment ha estat concedit a S’ha escrit un podcast, un programa presentat per Tomàs Fuentes dedicat al true crime ielaborat ambel suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Català de les Empreses Culturals. El millor pòdcast conversacional se l’ha endut Deparkineo, una proposta valenciana en què es tracten temes que interessen a les generacions joves, mentre que el premi a millor pòdcast publicitari ha estat per Sala 113. Històries arxivades, el programa creat pels Arxius de Catalunya.

Els premis, impulsats pel digital La Mira amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, han rebut enguany més de 200 propostes, una xifra que supera les de la primera edició. Els guardons també han reconegut diversos aspectes tècnics, com la millor realització i disseny sonor, que ha aconseguit Berícid Sulfúric, un programa de radioteatre que l’any passat ja va guanyar el premi a millor pòdcast de ficció. El millor guió se l’ha endut La Victòria de Derbi, un pòdcast dedicat a la marca de motocicletes, mentre que la millor producció ha estat per País invisible, un programa sobre música, llengua i activisme occità.

El guardó a millor podcàster s’ha concedit a Clàudia Rius, Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell, les integrants de Gent de Merda. El premi a millor pòdcast d’innovació ha recaigut en el CCCC Podcast, el programa de la Coordinadora de les Colles Castelleres de Catalunya. Finalment, el premi del públic, votat en línia per la gent, l’ha aconseguit Tardeo, el pòdcast sobre actualitat i cultura presentat per Andrea Gumes.

Etiquetes