El Mobile Social Congress posarà la lupa en la producció de telèfons mòbils

L’esdeveniment organitzat per SETEM torna amb una vuitena edició centrada en les condicions laborals i els efectes mediambientals de la indústria tecnològica

Redacció

El congrés combinarà les xerrades divulgatives amb tallers pràctics per aprendre a reparar dispositius
El congrés combinarà les xerrades divulgatives amb tallers pràctics per aprendre a reparar dispositius | SETEM Catalunya

El Mobile Social Congress (MSC) torna un any més a Barcelona per visibilitzar l’impacte social i mediambiental del sector tecnològic a escala internacional. La vuitena edició de l’esdeveniment, organitzat per SETEM Catalunya, tindrà lloc del 2 al 4 de març, coincidint amb la finalització del Mobile World Congress, i combinarà les conferències divulgatives amb la realització de tallers per “empoderar” la ciutadania en àmbits com la reparació de dispositius electrònics.

El congrés s’iniciarà el dilluns 27 de febrer amb una acció d’activisme davant les portes del MWC, en la qual es desplegarà el lema de l’edició d’enguany: Activem la tecnologia justa i sostenible. Tres dies després, el 2 de març, començaran les activitats orientades al públic general a l’auditori del Pati Manning de Barcelona, on s’organitzaran xerrades sobre temàtiques com l’explotació laboral a les fàbriques, la persecució de sindicalistes i activistes mediambientals o les conseqüències d’extreure minerals per als països del Sud Global. El director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona, David Llistar, ha remarcat durant la presentació del MSC la necessitat de “posar llum a la vulneració de drets i a les seves solucions”.

El dia 3 de març es projectarà al mateix espai el documental E-life, una pel·lícula del britànic Edward Scott-Clarke que segueix el rastre dels residus electrònics que s’envien des del Regne Unit a Ghana. El visionament anirà seguit d’un debat conduït pel CEO de Good Point Recycling, Robin Ingenthron. Finalment, el darrer dia del MSC s’organitzarà al pati del Convent Sant Agustí diversos tallers per aprendre a reparar aparells elèctrics i electrònics i per conèixer com instal·lar programari de codi lliure. Les activitats pràctiques aniran acompanyades per jocs infantils sobre consum responsable i una exposició sobre el cicle de vida dels components electrònics.