Tarragona i les Terres de l’Ebre concentren el 17% de les ofertes de feina del sector TIC

El 77% de les sol·licituds provenen d’empreses no tecnològiques, que demanden sobretot tècnics informàtics i administradors de sistemes

Categories:

ACN

T-Systems, Inetum i Applus IDIADA són les empreses que més ofertes tecnològiques han presentat
T-Systems, Inetum i Applus IDIADA són les empreses que més ofertes tecnològiques han presentat | cottonbro (Pexels)

El sector de les TIC al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha generat 767 noves ofertes de feina entre el gener i el setembre del 2022, la qual cosa equival al 17% del conjunt de Catalunya. Així es desprèn del primer estudi que recull les necessitats de les empreses digitals de la demarcació i que ha estat elaborat per ImpulsCatSud, Clúster TIC Catalunya Sud i Barcelona Digital Talent.

Un dels aspectes més rellevants que s’ha presentat a l’informe és el fet que el 77% de les ofertes provenen d’empreses no tecnològiques. En aquest sentit, el coordinador de projectes d'aquesta associació empresarial, Francesc Saldaña, destaca aquesta “transversalitat de la transformació digital”, que comporta que “tots els sectors necessitin aquests perfils per garantir la seva competitivitat”.

Pel que fa als perfils digitals més demandats, l'estudi apunta que el 71% d'ofertes publicades en el sector de les TIC se centren a captar tècnics informàtics, administradors de sistemes, desenvolupadors informàtics o programadors Java i data scientist. Segons el gerent del Clúster TIC, Sergi Novo, és “important” saber quins són els perfils més demandats per les empreses del sector al territori per poder “orientar els plans d'estudi de les universitats i altres centres formatius”.

En termes geogràfics, Tarragona (amb 304 ofertes) i Reus (105) són els municipis on hi ha més demanda d'aquests perfils digitals. Ambdues ciutats concentren el 54% del total d'ofertes publicades a la demarcació. Els segueixen els municipis de Valls (48), Riudoms (15) i Tortosa i Santa Oliva (10 cadascuna). Finalment, quant a les empreses, s’han identificat un total de 306 companyies amb ofertes de perfils TIC. D'aquestes, T-Systems, Inetum i Applus IDIADA són les que lideren el pòdium.

Etiquetes