S’estrena el màster en Disseny i Direcció de Labs per formar experts en innovació social digital

El curs s’adreça a estudiants que ja tenen una innovació social digital o una idea de laboratori i que volen materialitzar-lo

Categories:

Redacció

S’estrena el màster en Disseny i Direcció de Labs per formar experts en innovació social digital
S’estrena el màster en Disseny i Direcció de Labs per formar experts en innovació social digital

La Fundació i2CAT, juntament amb la Universitat de Barcelona , el Citilab i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya impulsen un màster en Disseny i Direcció de Laboratoris per a projectes d’innovació social digital(DSI) que començarà l’octubre del 2020.

El màster forma part del currículum de la Universitat de Barcelona i tindrà lloc íntegrament en línia. Té una durada d’un any (60 ECTS) i les classes s’impartiran en català i castellà.

El màster Didilabs s’adreça a professionals i està pensat per preparar i qualificar una nova generació de persones que reforçaran els laboratoris DSI que actualment s’estan desplegant a Catalunya. El contingut està en línia amb l’estratègia de la política digital del Govern de Catalunya, així com amb els objectius de l’estratègia Horizon Europe 2021-2027 de la Comissió Europea i els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU.

La transformació social digital és un canvi disruptiu per a les nostres estructures socials. Els laboratoris DSI i les xarxes de laboratori permetran als ciutadans dins de les societats digitals obrir els sistemes d’innovació actuals arreu del món. La facultat de Didilabs inclou 51 experts en diverses àrees, 7 d’ells formen part dels departaments de Tecnologies digitals avançades i Innovació social digital de la Fundació i2CAT.

El màster Didilabs està dirigit a responsables d’implementar polítiques digitals, promotors, dissenyadors, executors o directors de labs, innovadors i dinamitzadors, assessors i consultors i investigadors. 

Per participar en el màster, és important tenir una idea o projecte de laboratori anterior i una idea o projecte DSI. Aquest projecte preliminar ha de ser real i capaç d’implementar-se idealment amb connexions amb una institució, organització, empresa o centre de recerca.

La tesi del màster constarà d’una memòria descriptiva d’un laboratori i d’un projecte DSI que posteriorment s’executarà en un territori.