Els autobusos de TMB incorporaran càmeres de vigilància en temps real

L’administració instal·larà 4.500 dispositius abans que acabi 2023 per lluitar contra la LGTBI-fòbia i l’assetjament sexual al transport públic

Categories:

Redacció

El projecte ha començat amb una prova pilot amb càmeres instal·lades en 10 autobusos de la flota
El projecte ha començat amb una prova pilot amb càmeres instal·lades en 10 autobusos de la flota | @TMB_Barcelona (Twitter)

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat la instal·lació de 4.500 càmeres de videovigilància a tots els vehicles de la seva flota d’autobusos. L’objectiu és comptar amb imatges en directe que permetin garantir “un espai més segur” i “seguir amb la tolerància zero davant les agressions al transport públic”, segons ha declarat la presidenta de l’organisme, Laia Bonet. El projecte té un pressupost de 12 milions d’euros, amb fons provinents del Pla Next Generation de la Unió Europea, i ha estat licitat a l’empresa Grupo Mecánica del Vuelo Sistemas S.A.U. (GMV).

La iniciativa ha començat amb una prova pilot amb càmeres operatives en 10 autobusos de Barcelona. Els dispositius envien les imatges en directe al Centre de Control de Seguretat de Bus, que les poden visualitzar i descarregar en qualsevol moment, tot i que per normativa, les gravacions s’han d’eliminar després de 30 dies. La intenció de TMB és dissuadir aquelles persones que es plantegin cometre un delicte al transport públic, com robatoris, agressions o assetjaments, així com disposar de proves audiovisuals en aquells casos que es duguin a terme.

En total, s’instal·laran un total de 4.500 càmeres, les necessàries per cobrir tota la flota de busos, una acció que es preveu finalitzar abans que acabi 2023. En funció del tipus de vehicle, s’incorporaran entre dues i set càmeres al seu interior, les necessàries per gravar tots els espais del transport. Aquesta iniciativa s’inspira en el sistema que ja funciona al metro de Barcelona, on hi ha 2.908 càmeres dins dels trens i 5.576 en instal·lacions fixes dins les estacions.