AMIC Directes, un concurs per trobar ‘influencers’ catalans

L’associació engega un projecte per incentivar la creació de continguts entre els joves i nodrir l’ecosistema digital de propostes en la llengua del territori

Categories:

Redacció

AMIC Directes fomentarà la creació de contingut en català entre els més joves a les plataformes socials
AMIC Directes fomentarà la creació de contingut en català entre els més joves a les plataformes socials | AMIC

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) ha llançat un concurs de creadors de contingut audiovisual en català adreçat a alumnes de 2n cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu d’AMIC Directes és promoure la participació dels joves en la creació d’un ecosistema influenciador català a la xarxa.

En grups de tres a cinc persones, els participants hauran de crear píndoles gravades o en directe de més d’una durada mínima de 20 minuts. El concurs començarà al setembre i s’allargarà fins al desembre, un total de tres mesos on un jurat especialitzat valorarà les propostes segons els criteris establerts per a les dues categories: territori (amb diversitat de temàtiques com cultura, societat o economia) i esports. Els guardons s’atorgaran a principis del 2023.

A la presentació la professora de Lingüística i presidenta del consell lingüístic assessor del Govern, Carme Junyent, ha destacat que l’objectiu és rehabilitar el català de la forma més atractiva pels joves. I és que com ha afegit el president de l’AMIC, Ramon Grau, cal garantir la presència de la llengua davant l’auge del consum audiovisual a les xarxes socials.

La filòloga i creadora de continguts audiovisuals a les xarxes socials, Gal·la Martí, ha remarcat que el concurs és molt interessant perquè ajudarà als joves a tenir referents en la seva llengua. També, la streamer de videojocs en català a Twitch, Laia Nerín, ha subratllat que el concurs contribuirà a normalitzar que el jovent pugui tenir un abast de contingut en català.

Des de fa 14 anys, l’AMIC fomenta l’ús de la llengua catalana entre els més joves a través del concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” que a la darrera edició va batre el rècord de participació amb 4.493 estudiants inscrits de més de 280 centres educatius de Catalunya, País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord i Aragó. El concurs consisteix a crear una història de tres capítols en català individualment o en grup de fins a tres persones, a partir d’un dels inicis que se’ls hi proposa des de l’organització.