Aitona testeja els robots de companyia del Grup Saltó

La tecnològica lleidatana ha desenvolupat quatre models de dispositius de teleassistència que comercialitza per a l’ús domèstic

Categories:

ACN

Els robots del Grup Saitó poden trucar a emergències, posar-se en contacte amb cuidadors i familiars i fer recordatoris sobre àpats i medicació, entre altres
Els robots del Grup Saitó poden trucar a emergències, posar-se en contacte amb cuidadors i familiars i fer recordatoris sobre àpats i medicació, entre altres | Salvador Miret (ACN)

L’Ajuntament d’Aitona (Segrià) ha iniciat una prova pilot per testejar el funcionament dels robots de companyia desenvolupats per l’empresa tecnològica lleidatana Grup Saltó. El Centre Municipal de Serveis del municipi és l’indret escollit per destinar-hi dues unitats d’aquests dispositius, batejades com a Temi i Zembo, que assistiran la gent gran del poble que fa servir les instal·lacions.

Es tracta de robots pensats per fer companyia a persones grans o dependents i facilitar la comunicació amb el cuidador o familiar en cas que la persona no es trobi bé o els calgui dir-los alguna cosa. Els dispositius també poden trucar a Emergències, fer recordatoris com ara si s'han pres la medicació i els pregunta com han dormit o si ja han menjat per tal de saber l'estat de la persona a la qual dona servei. "El que fem és diagnosticar l'estat de les persones i anar-los fent recordatoris", ha explicat el fundador i CEO de l’empresa, Jaume Saltó. En aquest sentit, els usuaris poden indicar al robot el dia que tenen una visita al metge o bé quan és un aniversari i l'aparell els ho recorda.

El Grup Saltó ha desenvolupat fins al moment quatre models diferents de robots de companyia, que comercialitza per a ús domèstic. El més alt mesura 1,10 centímetres i disposen d'una pantalla que permet a l'usuari interactuar amb ell. Els robots reben les indicacions a través de la veu, sigui en català, castellà o anglès, però aviat també estaran disponible en altres llengües. La firma ja té en marxa una prova pilot amb aquests robots amb l'Ajuntament de Barcelona i preveu posar en marxa un altre projecte similar a Madrid. "En el cas d'Aitona, ens fa especial il·lusió que s'implanti al territori aquesta tecnologia; tenir el centre de serveis on poder-la testar ens ajudarà molt", ha assegurat Saltó.

Etiquetes