Girona acollirà un laboratori d’impressió 3D i fabricació digital

L’espai s’ubicarà al Parc Científic i Tecnològic de la UdG i agruparà els grups de recerca de la universitat i les unitats de fabricació d’Eurecat

Redacció

El conveni entre Eurecat i la UdG té una durada de quatre anys
El conveni entre Eurecat i la UdG té una durada de quatre anys | Mònica Moreno (Imatges Barcelona)

La Universitat de Girona (UdG) i el centre tecnològic Eurecat han anunciat la creació del 3Digital Manufacturing Lab Girona (3DML), un espai col·laboratiu basat en tecnologies d'impressió 3D i fabricació digital. El futur laboratori s’instal·larà en el Parc Científic i Tecnològic de la UdG, tot i que també tindrà espais amb maquinària a l’edifici Giroemprèn, i se centrarà a investigar noves tecnologies i sistemes de fabricació avançats que puguin aplicar les empreses gironines en els processos industrials.

El conveni que han signat ambdues entitats té una durada de quatre anys i busca impulsar la transferència de coneixement entre els grups de recerca de la universitat i les unitats especialitzades en fabricació d’Eurecat, que treballaran conjuntament al mateix espai. “Avui estem fent un pas decisiu en la impressió 3D i la fabricació digital perquè eines, maquinària i coneixement de la Universitat i d’Eurecat estiguin en un únic centre al servei de la recerca i la transferència per donar riquesa al territori”, ha declarat el rector de la UdG, Quim Salvi.

Per la seva banda, el director de Desenvolupament de Negoci d’Eurecat i gerent d’Eurecat Girona, Guillem Quintana, considera que “el 3DML és un pas endavant que enforteix les nostres capacitats cientificotecnològiques per projectar-nos conjuntament al servei de la societat, la indústria i el món de la recerca del territori”. Quintana ha recordat que la col·laboració entre la universitat i el centre tecnològic va començar el 2005, ara fa 17 anys.

Etiquetes