La sud-coreana ILJIN invertirà 600 MEUR en una fàbrica de components de bateries a Mont-roig

Les instal·lacions obriran el 2024 en una planta de 30.000 metres quadrats i crearan 500 nous llocs de treball

Redacció

La fàbrica de Mont-Roig tindrà una aparença similar a la que la companyia ja disposa a Malàisia
La fàbrica de Mont-Roig tindrà una aparença similar a la que la companyia ja disposa a Malàisia | ILJIN

L’empresa sud-coreana ILJIN Materials, especialitzada en la confecció de làmines de coure per a productes electrònics i bateries de vehicles elèctrics, obrirà una nova fàbrica a Mont-roig del Camp (Baix Camp), per la qual ha invertit 600 milions d’euros. Les noves instal·lacions, que seran la primera planta productiva de la companyia a Europa, es construiran en una parcel·la de 30.000 metres quadrats que inclourà la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic, i preveu crear fins a 500 nous llocs de treball quan comenci a estar operativa.

L’elecfoil, les làmines de coure patentades per ILJIN, és un tipus de material més fi que el cabell humà i un component bàsic per a les bateries de liti. Segons el CEO de l’empresa, Jeon-Sik Yang, el clima del Principat ha estat un dels factors claus per escollir la ubicació: “La temperatura que hi ha a la Mont-roig és d’idònia per a la producció d’aquest material”. El director executiu d’ILJIN també ha valorat positivament la situació estratègica de Catalunya: “Està ben comunicada amb Europa i el nord d’Àfrica, amb bones connexions marítimes, aèries i ferroviàries que permetran abastir a tots els nostres clients europeus”. Des del Govern s’espera que l’arribada de l’empresa sud-coreana atregui nous inversors vinculats a la mobilitat elèctrica i que provoqui un efecte multiplicador per als proveïdors locals, com ja va passar a Malàisia quan ILJIN va obrir la seva primera fàbrica fora del seu país natal.

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha destacat que “és la inversió industrial més gran de tipus greenfield (per part d’empreses sense presència anterior al país) que s’ha fet a Catalunya els darrers 20 anys”, a més a més de confirmar que aquesta operació  “respon a la prioritat del Govern de reindustrialitzar el país en clau verda, amb projectes d’alt valor tecnològic, que tinguin un efecte arrossegador en la nostra economia, que generin ocupació de qualitat i estiguin alineats amb els reptes col·lectius de la nostra societat”. Per la seva banda, l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha celebrat l'anunci, ja que els permetrà diversificar una economia amb “estacionalització i una ocupació de baixa qualitat”, atès que fins al 90% del municipi depèn del turisme i del sector serveis.