Google llança un curs gratuït per crear apps per a Android

La formació consta de quatre unitat didàctiques basades en el llenguatge Kotlin

Redacció

Android crea un curs per ensenyar a programar apps
Android crea un curs per ensenyar a programar apps | Mika Baumeister / Unsplash

Google ofereix un curs gratuït online per aprendre a crear aplicacions. La formació, anomenada Android Basic in Kotlin, està format per cinc unitats didàctiques formades per vídeos divulgatius, codis de proves i exàmenes per obtenir el coneixement necessari per desenvolupar propostes per al sistema operatiu.

Fins al moment només es pot completar la primera unitat, estructurada de manera que l’alumne aprendrà a introduir textos i imatges a les apps d’Android i a generar un entorn interactiu amb classes, objectes i condicionals. Les altres quatre parts es llançaran en els pròxims mesos. De moment, els continguts només estan disponibles en anglès.

Kotlin, el llenguatge més usat

La companyia destaca que la tria de Kotlin rau en l’augment de la presència d’aquest llenguatge de programació en el món professional. Tal com apunta, l’utilitzen el 60% dels desenvolupadors i fins al 70% de les 1.000 aplicacions més populars de la Play Store estan creada amb ell.

Kotlin va ser creat el 2011 per JetBrains, però va situar-se al centre del sector tecnològic el 2017 quan Google el va triar per al desenvolupament d’Android. Ara mateix, té un pes al mercat que iguala a Java.