Barcelona porta la ciència computacional a les escoles amb Code.org

L’Ajuntament se suma al projecte nord-americà per portar continguts, aprenentatge i ambaixadors als centres educatius

Categories:

ACN

| CC0

L'Ajuntament de Barcelona portarà a les escoles la iniciativa nord-americana Code.org perquè l'alumnat adquireixi coneixements de ciència computacional. El consistori destinarà 100.000 euros els anys 2022 i 2023 perquè les escoles puguin accedir als continguts, aprenentatges i ambaixadors que l’entitat sense ànim de lucre posarà a disposició dels centres educatius de la capital catalana.

La col·laboració entre el consistori i l'entitat vol donar a conèixer la importància que ha adquirit la programació i la seva relació directa amb la creació de llocs de treball. Per a desenvolupar el pensament computacional, i fer universal l'aprenentatge d'aquesta ciència, l'acord ofereix continguts en català gratuïts i oberts. Alhora, el pacte preveu crear un observatori sobre ciències de la computació a Barcelona.

Fomentar els professionals del futur

El primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha alertat de la importància de capacitar tecnològicament la infància i la joventut. “És molt important per a nosaltres no deixar ningú enrere en aquest àmbit, que és clau per al futur de Barcelona i del conjunt de la societat", ha assegurat, “volem acabar amb la bretxa digital a totes les edats i, sobretot, trencar amb totes les bretxes socials que puguin dificultar l'accés a les professions científico-tècniques".

De la seva banda, el fundador de Code.org, Hadi Partovi, ha considerat "fonamental" que tots els estudiants del món aprenguin ciències de la computació, que inclouen habilitats "cada cop més necessàries" per a totes les carreres i indústries.

Des de l'Ajuntament cita diversos estudis per indicar que el pensament computacional fomentarà en els propers anys les habilitats que es demandaran en les ocupacions del futur, que valoraran les competències com ara la lògica, la resolució de problemes, el pensament crític o la creativitat.

Etiquetes