La catalana Belobaba llança un fons d’inversió en criptoactius per captar 100 MEUR

El vehicle per a les operacions és un ‘token’ que permet adquirir participacions i garantir una variabilitat més estable que la d’una criptomoneda

Categories:

ACN

Belobaba usarà un 'token' anomenat KHAN per adquirir participacions
Belobaba usarà un 'token' anomenat KHAN per adquirir participacions | Sergei Tokmakov Terms.Law / Pixabay

La companyia Belobaba, fundada pels socis catalans Lluís Mas i Carlos Gómez, ha posat en marxa un fons d'inversió en criptoactius amb l'objectiu de captar 100 milions d’euros en els 12 primers mesos d'operacions. Per a les transaccions, utilitza un token anomenat KHAN i que permet adquirir participacions en comptes d’invertir directament en els criptoactius, funcionant com una espècies d’intermediari. Això permet que el valor de les inversions tingui un rang de variabilitat més estable –el valor de les criptomonedes és molt més volàtil- i ofereix seguretat als compradors, segons assenyalen des de l’organització.

El token de seguretat ha rebut l'aval del regulador oficial de la Comissió de Serveis Financers de Gibraltar. En aquest sentit, Belobaba destaca que, a la zona, "reguladors, inversors i empresaris poden navegar per la criptoeconomia sota el paraigua d'unes normes clares i amb la màxima protecció".

Segons el president de Belobaba, Lluís Mas, la introducció d'aquest token "és una innovació per exposar-se al mercat dels criptoactius de manera regulada i responsable i de forma més intel·ligent i agressiva respecte als fons actuals".

Per la seva banda, el director d'inversió de la companyia, Carlos Gómez, apunta que el merct de criptoactius i el sector financer es troben "en un moment d'inflexió". "Per una banda hi ha el reconeixement de la importància d'aquesta nova classe d'actius dins una cartera d'inversió i, per l'altra, els organismes reguladors a escala mundial veuen la necessitat de regular i proveir protecció als inversors de manera endreçada", afegeix.

Les transaccions del fons de Belobaba es faran en borses especialitzades en tokens similars a KHAN, com ara les borses de Gibraltar, Malta i el Japó. En el futur, l'empresa confia que els derivats del KHAN puguin adquirir-se en els mercats secundaris i a les borses habituals.

Etiquetes