L’Altaveu, el projecte del Govern per reduir la bretxa digital de la gent gran

El Departament de Drets Socials produirà una sèrie de píndoles audiovisuals per divulgar sobre internet i la societat digital

Categories:

RedaccióACN

El projecte divulgarà sobre eines digitals com WhatsApp, Zoom o TikTok a través de vídeos curts amb personalitats dels mitjans de comunicació
El projecte divulgarà sobre eines digitals com WhatsApp, Zoom o TikTok a través de vídeos curts amb personalitats dels mitjans de comunicació | Marcus Aurelius (Pexels)

El Departament de Drets Socials ha presentat la campanya 'L’Altaveu', una sèrie de píndoles audiovisuals d’entre 12 i 15 minuts amb l'objectiu de reduir la bretxa digital de la gent gran. La consellera Violant Cervera ha subratllat la voluntat "d'aprofitar" els avenços tecnològics per "trencar amb la bretxa digital i la soledat no volgudes en la gent gran". Segons l'Idescat, a Catalunya hi ha gairebé 1,5 milions de persones amb edats compreses entre 60 i 79 anys, i 450.000 de més de 80 anys.

El Dia Internacional de la Gent Gran, que té lloc aquest divendres, es marca enguany com a objectiu l'equitat digital per a totes les edats. Durant l'acte Institucional per celebrar l'efemèride, la consellera ha fet referència a les "realitats incòmodes" que cal abordar, com aquesta "soledat no volguda" que, segons ha dit, pateix bona part de la població de més de 65 anys.

Divulgació sobre internet i xarxes socials

La campanya 'L'Altaveu' constarà d’un total de vuit programes, cadascun d’ells centrat en una eina digital per a la comunicació entre persones, com WhatsApp, Zoom, TikTok o Spotify, que es presentaran de forma didàctica i amena. Cada eina s'ha vinculat a un aspecte important relacionat amb l'envelliment actiu de les persones, a partir d'històries i testimonis reals dels participants. Els capítols compten amb la participació de personalitats dels mitjans de comunicació, tant tradicionals com digitals, que aporten la seva visió sobre els temes i les aplicacions que es treballen en cada episodi.

La consellera de Drets Socials ha asseverat que la pandèmia ha posat de manifest la necessitat de les persones grans d'aprendre a utilitzar les eines digitals més comunes de comunicació per evitar l'aïllament social. També ha advocat per buscar solucions digitals que puguin tenir un impacte positiu en la vida de la gent gran per "promoure que puguin viure de manera independent i prolongar la seva activitat social".