Les Tres Xemeneies, l’espai escollit per al Catalunya Media City

El Clúster Audiovisual de Catalunya vol instal·lar el nou ‘hub’ audiovisual a la zona compresa entre Badalona i Sant Adrià de Besòs

Categories:

ACN

El Clúster de l'Audiovisual de Catalunya vol construir un 'hub' del sector audiovisual que es converteixi en un "referent al sud d'Europa"
El Clúster de l'Audiovisual de Catalunya vol construir un 'hub' del sector audiovisual que es converteixi en un "referent al sud d'Europa" | Margavela (Wikimedia Commons)

El Catalunya Media City, el hub del sector audiovisual coimpulsat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el Clúster de l’Audiovisual de Catalunya, ja ha escollit el destí on construir les seves instal·lacions. Es tracta de la zona de les Tres Xemeneies, ubicada entre Badalona i Sant Adrià de Besòs, un indret que consideren “idíl·lic” perquè “es basa en un edifici que és patrimoni, una antiga central tèrmica que dibuixa el skyline de Barcelona", segons ha declarat el president del Clúster, Miquel Rutllant.

L'objectiu del projecte és crear una infraestructura puntera a escala tecnològica i de producció, que sigui capaç d'atraure la demanda de rodatges a Catalunya a escala mundial. La iniciativa s'ha presentat aquest dimecres al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) a Granollers (Vallès Oriental), on Rutllant ha posat sobre la taula els models de treball que tenen productores internacionals com ara Netflix, que roden en diferents parts del món.

El Clúster ha escollit la zona de les Tres Xemeneies per ser un "edifici que és patrimoni"

Per aquest motiu, disposar d'una infraestructura potent permetria a produccions d'arreu del planeta posar la mirada en Catalunya per a desenvolupar-hi els seus rodatges, tant per a les localitzacions com per als platós. "Volem crear una gran infraestructura, moderna i amb els darrers avenços tecnològics en producció audiovisual i platós, però també laboratoris de creació i de recerca perquè el Catalunya Media City sigui un referent des d'un punt de vista tecnològic", assenyala el president del Clúster en declaracions a l'ACN.

El plantejament també aposta, en aquesta línia, per la formació en aquest mateix sector, amb la finalitat de potenciar tant el talent tècnic com la creativitat en l'elaboració de continguts. Tot plegat requereix espai, motiu pel qual s'aposta perquè sigui un edifici emblemàtic com ho és el conjunt de les Tres Xemeneies el que aculli aquest futur centre de producció, així com el seu entorn. Rutllant assegura que es crearia un barri sencer que generaria riquesa, amb la intenció de convertir-se en un referent al sud d'Europa. "Tots han de poder-ne fer ús, és totalment transversal, no només pel que fa a la producció de pel·lícules, també en l'àmbit publicitari", afegeix.

Pendents de la confirmació política

Amb tot, les futures instal·lacions del Catalunya Media City depenen de la voluntat política, i és per això que ja s'ha traslladat la proposta a totes les formacions amb representació al Parlament. Paral·lelament, el Govern ja hi treballa a través dels departaments d'Empresa, Cultura i Territori, detalla Rutllant.

El projecte permetria fer un salt a escala audiovisual de la mà d'espais amb solvència consolidada, com ho és el Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) de Terrassa, on els platós ja són al cent per cent de la seva capacitat, i on es roden des d'anuncis fins a pel·lícules, passant per programes de televisió com Operación Triunfo (TVE). Per això es planteja inicialment ampliar el PAC, per seguir potenciant l'activitat en el sector i, posteriorment, crear la gran infraestructura a les Tres Xemeneies.

Etiquetes