Girona aposta per la impressió 3D per fer visites guiades per a invidents

Les maquetes de la Catedral i la basílica de Sant Feliu complementen els itineraris guiats per un servei d’audiodescripció

Categories:

ACN

La Catedral de Girona és un dels dos moments dels quals s'ha elaborat una maqueta en 3D per a persones invidents
La Catedral de Girona és un dels dos moments dels quals s'ha elaborat una maqueta en 3D per a persones invidents | Cedida

L’Ajuntament de Girona ha impulsat l’accessibilitat en el turisme de la ciutat amb la programació de dues visites guiades gratuïtes adaptades a persones invidents gràcies a la impressió 3D i els serveis d’audiodescripció en català. Els dos itineraris estan centrats en la Catedral i la basílica de Sant Feliu, edificacions de les quals el Laboratori Social d’Innovació de Girona Emprèn ha elaborat sengles maquetes en tres dimensions.

La confecció dels prototips d'aquesta prova pilot ha estat possible gràcies a un voluntari dels cursos d'informàtica de l'EspaiCaixa de Girona, que ha posat a disposició del consistori els dissenys tridimensionals d'aquests dos monuments de la ciutat. La primera de les visites va tenir lloc el passat divendres, dia 13 d'agost, sota el títol 'Gerunda: els orígens de la ciutat - la muralla sota carreus de roca sorrenca'. Els qui hi van participar van recórrer els carrers i places de Girona per descobrir la història de la fundació de la ciutat.

A banda d'aquestes visites també se n'han programat amb interpretació en llengua de signes i adaptades per a persones amb discapacitat intel·lectual, amb mobilitat reduïda o sordceguesa. Amb aquestes propostes, l’Ajuntament pretén millorar la qualitat turística de la destinació i afavorir la inclusió universal dels recursos turístics amb les sinergies entre entitats i empreses.