Els API se sumen a la contractació d’hipoteques en línia

El col·lectiu de professionals i Trioteca desenvolupen una plataforma que adapta els productes financers al client i de forma immediata

Redacció

La contractació de serveis en línia i de forma immediata arriba al sector immobiliari
La contractació de serveis en línia i de forma immediata arriba al sector immobiliari | Schluesseldienst / Pixabay

El sector immobiliari entra en la transformació digital a través d’una eina que agilitza l’adquisició d’una hipoteca. La plataforma, desenvolupada pel col·lectiu API de Catalunya i Trioteca, permet personalitzar els productes per adaptar-los a les característiques de cada client.

La solució incorpora els serveis de Trioteca, la startup especialitzada en la gestió en línia d’hipoteques, i està dissenyda de forma específica per ser utilitzada per agents immobiliaris. Es pot personalitzar personalitzar amb la imatge gràfica de cada agent o empresa immobiliària i permet oferir un servei digital immediat als potencials compradors d’un habitatge, fins i tot ja durant la visita a l’immoble.

Agilitat, transparència i personalització

L’accés a l’eina es pot fer des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil. Després d’introduir dades bàsiques sobre el potencial comprador, la plataforma mostra quin immoble s’hi pot permetre segons les seves particularitats (ingressos, tipologia de contracte, estat civil, edat, vinculacions, etc.). D’aquesta forma, l’agent immobiliari té la informació clau per oferir al potencial client els immobles que s’ajusten a aquestes característiques i evitar posteriors frustracions.

Una altra funcionalitat clau de la plataforma és el càlcul in situ de la hipoteca necessària per adquirir l’immoble. L’eina es connecta amb la base de dades de Trioteca i compara entre més de 200 ofertes hipotecàries de 37 entitats bancàries. La plataforma presenta al moment les millors hipoteques per a cada usuari, amb detall de la tipologia d’hipoteca, quota mensual, tipus d’interès, etc, i iniciar el procés d’adquisició al moment.

Impulsar la digitalització del sector immobiliari

Trioteca busca i gestiona les hipoteques que més s’ajusten a les necessitats de cada comprador i el connecta amb les entitats bancàries que les ofereixen. La companyia incorpora tecnologia al sector hipotecari per fer-lo més digital i eficaç. Només el 2019 Trioteca va gestionar sol·licituds d’hipoteques per valor total de 280 milions d’euros, i el 2020 preveu gestionar sol·licituds d’hipoteques per valor aproximat de 725 milions d’euros.

La col·laboració entre Trioteca i el col·lectiu API és fruit de l’aposta comuna per impulsar la digitalització del sector hipotecari. Per a Ricard Garriga, CEO de Trioteca, “el sector de les hipoteques és tradicionalment convencional i a vegades amb processos desactualitzats i poc àgils que poden fer que el procés d’adquisició d’una hipoteca sigui molt més lent. Amb aquesta nova eina, sumem esforços: expertesa i tecnologia, el que suposa un pas endavant clau en una societat i economies cada vegada més digitalitzades”.

Conscients que crear i desenvolupar un cultura innovadora és un factor important per créixer com a empresa, el col·lectiu API ha decidit apostar decididament per facilitar als seus les tecnologies immobiliàries que els hi permetran fer aquest pas i transformar digitalment el seu negoci. En aquesta línia, el projecte conjunt amb Trioteca és un dels més importants, així ho destaca Anna Puigdevall, gerent de l’AIC: “Estem molt satisfets d’aquest nou pas endavant cap a la digitalització del nostre gremi. Amb aquesta eina innovadora el procés és molt més àgil i permetrà oferir tant a l’agent immobiliari com al client un servei més complert i eficaç, per tal que la compra es materialitzi el més aviat possible”.