PandemonCAT, el seguiment interactiu de la covid-19 a Catalunya

La UdG crea una plataforma virtual que mostra l’evolució del coronavirus amb les dades de vacunació

Categories:

RedaccióACN

PandemonCAT és una plataforma que mostra dades interactives de l'evolució de la pandèmia a Catalunya
PandemonCAT és una plataforma que mostra dades interactives de l'evolució de la pandèmia a Catalunya | UdG

Un equip científic del Grup de Recerca en Estadística, Econometria i Salut (GRECS) de la Universitat de Girona (UdG) ha desenvolupat l'aplicació web PandemonCAT per fer el seguiment de la pandèmia de la covid-19 a Catalunya. En la primera fase de la posada en marxa es mostra el percentatge setmanal i acumulat de persones vacunades segmentant per primera dos i pauta completa en funció de la informació que proporcionen les Àrees Bàsiques de Salut. Es pot consultar a través de mapes i gràfics, tant en el conjunt de la població com per grups d’edat des de l’inici de la vacunació.

El projecte preveu créixer i incorporar els resultats de les proves diagnòstiques, la ràtio de transmissió, i el nombre d’hospitalitzacions, d’ingressos a les UCIS i de morts.

Conscienciar la ciutadania

PandemonCAT té l’objectiu de visibilitzar l’impacte de la covid-19 en la ciutadania catalana, oferir dades que ajudin a identificar els grups de població més vulnerables i facilitar la comprensió de l’expansió de la pandèmia amb dades visuals. El contingut inclou condicions ambientals, socioeconòmiques i altres variables que poden agreujar o reduir el risc de contagi per mostrar la influència dels condicionants en la propagació del virus, el temps d’infecció i les conseqüències del contagi.

L'aplicació forma part de l’estudi Epidemiologia de la COVID-19. Factors mediambientals i socioeconòmics en l'evolució espai-temporal de la pandèmia. Aquest estudi està liderat pels investigadors del GRECS Marc Saez i Maria Antònia Barceló i s'ha desenvolupat Som Chaudhuri i Gerard Giménez i Adsuar, membres del mateix grup de la UdG.

La Escuela Andaluza de Salud Pública i la Universitat de Granada també han format part d'aquest projecte finançat per institucions públiques i privades d'àmbit català, estatal i internacional.