Sabadell enceta el vol de la indústria aeronàutica amb la creació d’un nou ‘hub’ d’innovació

L’ajuntament aprofitarà les instal·lacions de l’aeroport de la ciutat per impulsar la creació i el creixement de les empreses del sector

Categories:

ACN

El nou Hub d'Innovació Aeronàutica s'instal·larà a les infraestructures de l'Aeroport de Sabadell i potenciarà la creació d'empreses
El nou Hub d'Innovació Aeronàutica s'instal·larà a les infraestructures de l'Aeroport de Sabadell i potenciarà la creació d'empreses | @Aj_Sabadell

Sabadell ha presentat candidatura per esdevenir el nou centre tecnològic d’aeronàutica de Catalunya amb la creació d’un nou pol d’innovació a les instal·lacions de l’aeroport de la ciutat. El nou Hub d’Innovació aeronàutica, impulsat per Aena, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Consorci de la Zona Franca i l’Ajuntament de la capital vallesana, busca aprofitar les infraestructures ja existents per impulsar la creació d’empreses que estiguin vinculades al sector i que s’instal·lin al seu entorn.

"Avui veiem clarament la utilitat ciutadana i la vocació de l'aeroport cap al municipi de Sabadell i el seu entorn, amb un protocol que ens permet parlar d'innovació, de creació d'oportunitats, d'R+D, o que els estudiants universitaris no marxin al Regne Unit i es quedin aquí", ha destacat l’alcaldessa del consistori, Marta Farrés. Sobre la fuga de talent a l’estranger també s’ha pronunciat el director de l’Escola superior d’Enginyeria Industrial Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), Xavier Roca, qui ha asseverat que “treballem perquè part del coneixement que els donem arreli al territori”.

Navarro: "Cal explorar les noves oportunitats, i els centres educatius hi tenen una gran responsabilitat, perquè el talent és el que ens cal per aconseguir els nostres objectius"

Per la seva banda, el delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca a Barcelona, Pere Navarro, ha considerat l’acord com una primera pedra per seguir desenvolupant el sector. "Cal explorar les noves oportunitats, i els centres educatius hi tenen una gran responsabilitat, perquè el talent és el que ens cal per aconseguir els nostres objectius", ha assenyalat. En el seu torn, el president d'Aena, Maurici Lucena, ha aprofitat el debat sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat per valorar el pes d'aquestes infraestructures en el territori. "És indiscutible que el transport aeri i l'activitat aeronàutica produeix unes externalitats positives, irradia a la resta de l'economia molt per sobre de l'activitat i l'empresa que hi fa una inversió", ha apuntat.

Tot i que no hi ha un calendari establert, sí que s'obre la porta a acollir-se a aportacions europees per fer créixer el projecte, que d'entrada centralitzarà la seva acció a l'aeroport sabadellenc. La proximitat del polígon de la Zona Hermètica i la nova reestructuració urbanística del Portal Sud, d'enllaç amb l'autopista C-58, poden jugar un paper important, atès que facilitaria la instal·lació d'empreses vinculades al sector de l'aeronàutica.

Etiquetes