PlayerUnknown’s Battlegrounds inclourà el català com a idioma oficial

El Projecte Ce Trencada desenvolupa la traducció per al videojoc de Bluehole

Categories:

Redacció

El videojoc de Bluehole és un dels títols multijugadors més jugats a Steam i supera les 70 milions de còpies venudes des de juliol de 2020
El videojoc de Bluehole és un dels títols multijugadors més jugats a Steam i supera les 70 milions de còpies venudes des de juliol de 2020 | Cedida

El videojoc PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), desenvolupat per l’estudi sud-coreà Bluehole, implementarà de manera oficial la traducció al català desenvolupada pel projecte sense ànim de lucre Ce Trencada. L’obra dirigida per Brendan Greene és un dels pioners del gènere battle royale, que ara lidera Fortnite, i el juliol de 2020 va superar les 70 milions de còpies distribuïdes en consoles i ordinadors.

El títol ha estat traduït pels voluntaris del projecte Ce Trencada, un moviment presentat públicament el passat mes de març especialitzat en la localització oficial de videojocs al català. Fins ara, els membres de la iniciativa han treballat en les traduccions catalanes del videojoc de conducció arcade Super Woden GP, del títol d’aventures GRUNND i de l’obra de terror HORROR TALES: The Wine, tres produccions que es publicaran enguany. La traducció de PlayerUnknown’s Battlegrounds està finalitzada, segons han anunciat des del compte oficial del projecte, però encara es desconeix quan s’habilitarà pel públic.

PUBG va néixer originalment com una modificació pel videojoc de trets ARMA 3, amb la intenció d’implementar una jugabilitat basada en el concepte de battle royale, però Bluehole va contractar el seu creador, Brendan Greene, perquè desenvolupés la seva idea com un joc independent. El títol va ser publicat originalment en format d’accés anticipat el 2017 a Steam, i consistia a deixar caure a 100 jugadors en una illa deserta plena d’armes i municions, en partides multijugador que s’acabaven quan només quedés un participant dempeus. PUBG va aconseguir convertir-se en el videojoc amb més jugadors simultanis de la història de Steam el gener de 2018, moment en què va superar els tres milions d’usuaris globals.