Gamelab coordina el primer esdeveniment intersectorial en realitat virtual

La trobada reunirà creadors de videojocs i professionals d’arxius europeus el pròxim 22 d’abril

Categories:

Redacció

Gamelab ha escollit AltSpaceVR, aplicació de Microsoft, per ubicar la primera trobada intersectorial realitzada en un entorn de realitat virtual
Gamelab ha escollit AltSpaceVR, aplicació de Microsoft, per ubicar la primera trobada intersectorial realitzada en un entorn de realitat virtual | Eugene Capon (Pexels)

Els organitzadors de Gamelab, l’esdeveniment internacional de videojocs present a Barcelona des del 2005, han anunciat la realització d’una trobada intersectorial que reunirà professionals dels Arxius Nacionals Europeus i creadors de videojocs en una reunió realitzada íntegrament en realitat virtual (RV). L’esdeveniment, que s’engloba dins del programa European Digital Treasure cofinançat per Europa Creativa, tindrà lloc el pròxim 22 d’abril a la plataforma AltSpaceVR, creada per Microsoft.

La iniciativa contempla dues presentacions introductòries sobre European Digital Treasure, en què s’exposaran una sèrie de productes transmèdia dissenyats específicament dins del marc del projecte, entre les quals s’inclou un videojoc de rol situat en un arxiu. A continuació, es preveu una sèrie de reunions entre els assistents per tal de trobar ponts i oportunitats de col·laboració entre els dos sectors, així com donar l’oportunitat als arxius de “conceptualitzar i generar nous models de negoci que busquin la rendibilitat i sostenibilitat”, expliquen els seus organitzadors.

A la cita acudiran personalitats reconegudes dins del món dels videojocs, com l’ideòleg de l’univers d’Assassin’s Creed, Maxime Durand, o el creador de Her Story i Telling Lies, Sam Barlow. L’esdeveniment també comptarà amb la presència de professionals híbrids com l’arqueòleg de videojocs Andrew Reinhard o la directora mundial de la Global Game Jam, Kate Edwards. Pel que respecta a la part d’arxius, la reunió estarà encapçalada per la Subdirecció General dels Arxius Estatals del Ministeri de Cultura i Esports d’Espanya, coordinadors del projecte, així com arxius nacionals de països com Hongria, Portugal, Bèlgica, França o Noruega, entre altres.