Sòcia de les Young IT Girls

Coneixem les professions del futur?

"Si la tecnologia és el futur i el futur és de tots, tots hem de saber qui i com es fa la tecnologia de manera senzilla"

A poc a poc, i amb el pas del temps, la societat en la qual vivim va canviant, i de la mà ho fan les seves necessitats. Si bé és cert que les coses que coneixem canvien, també ho fa la forma de crear-les. L'entrada al segle XXI es veia com un número de ciència-ficció on els robots es relacionarien amb les persones i els hologrames permetrien projectar persones i objectes de manera tridimensional, però era previsible pensar que en ple 2021 la intel·ligència artificial i la realitat augmentada ja haurien fet que la realitat superés la ficció? Que la tecnologia ha crescut a pas de gegant és un fet innegable; i que amb ella també ho han fet les necessitats professionals, és una realitat. Aproximadament un 45% de les feines estaran relacionades amb l'àmbit digital aquest 2021, però coneixem quines són?

Vivim en una era de canvi constant que no té previst baixar les revolucions i és important que adaptem el sistema abans que el sistema se'ns mengi

Ens podem imaginar quines són les tasques que fan els i les doctores; sabem que ser professor o professora implica ensenyar; sabem que els i les arquitectes edificis; però que en sabem de les professions més demandades d'aquest 2021? Per posar algun exemple, sabem què fa un analista de dades o com treballa un desenvolupador de software? I un expert en ciberseguretat o un expert en BigData? En realitat hi ha tantes noves professions que han sortit arran del canvi tecnològic que seria impossible definir-les totes. De fet, s'estima que el 75% de les professions del futur encara no existeixen o estan en ple descobriment.

Si la tecnologia és el futur i el futur és de tots, tots hem de saber qui i com es fa la tecnologia de manera senzilla

Vivim en una era de canvi constant que no té previst baixar les revolucions i és important que adaptem el sistema abans que el sistema se'ns mengi. Així mateix, és imprescindible adaptar l'educació perquè sigui flexible i pugui ajustar-se fàcilment als canvis que l'entorn requereix, tenint en compte que estem educant la generació que haurà de cobrir aquestes noves professions. Això comença per formar correctament els formadors, adaptar les eines d'ensenyament i actualitzar continguts. I cal sobretot que es fomenti la informació de manera senzilla perquè els més petits puguin entendre les noves professions de la mateixa manera que entenen les tradicionals.

Si la tecnologia és el futur i el futur és de tots, tots hem de saber qui i com es fa la tecnologia de manera senzilla.