HUB cambraDigital, l’impuls per a la transformació de les empreses

La Cambra de Comerç de Barcelona crea una plataforma per ajudar pimes, start-ups i emprenedors a incorporar les TIC

Categories:

ACN

La Cambra de Comerç de Barcelona vol ajudar el teixit empresarial a digitalitzar-se
La Cambra de Comerç de Barcelona vol ajudar el teixit empresarial a digitalitzar-se | Cambra de Comerç de Barcelona

La Cambra de Comerç de Barcelona ha creat el HUB cambraDigital per contribuir a la “transformació digital” de les empreses. L’espai consta de 500 metre quadrats i està dotat amb equipaments tecnològics per ajudar “pimes, start-ups i emprenedors a incorporar les TIC, la innovació i la internacionalització en els seus plans de negoci”, ha apuntat la presidenta en funcions de l’ens, Mònica Roca i Aparici.

Aquesta proposta, pensada en clau d'una transformació econòmica digital a Barcelona i al conjunt d'Espanya, també comptarà amb un espai virtual de networking, un projecte que pretén veure la llum en els pròxims mesos. Segons els organitzadors, la idea consisteix a “traslladar el HUB físic a una plataforma que permeti connectar pimes i emprenedors d’arreu del territori sense limitacions geogràfiques”. L’app pretén ser una gran xarxa virtual de col·laboració, intercanvi d’idees i assessorament.

Barcelona, referència dels ‘hubs’ digitals

En aquest acte també han participat Reyes Maroto, ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, i José Luis Bonet, president de la Cámara de Comercio de España, que han lloat el projecte. La ministra ha situat el HUB cambraDigital com a exemple “per aconseguir l’Espanya del futur” i ha afirmat que aquest projecte és una mostra més que “Barcelona està l’avantguarda de la tecnologia, l’emprenedoria i la digitalització”.

De la seva banda, José Luis Bonet ha dit que amb propostes com aquestes es va "pel bon camí" i ha remarcat la voluntat d'ajudar les Pime, que representen més del 90% del teixit empresarial espanyol. El president de la Cámara de Comercio també ha assegurat que la xarxa de cambres a Espanya està "més cohesionada que mai", ja que totes les empreses són conscients que la pandèmia ha accelerat la necessitat de “transformar” el teixit productiu.

Segons els organitzadors, el HUB, que compta amb el suport de la Fundació INCYDE ( Instituto Cameral para la Creación y Desarrollo de la Empresa) i es finançarà amb els FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional), vol ser “la primera pedra d’una gran xarxa global de coworking i hubs digitals”.