L’experiència cinematogràfica arriba al futbol

LaLiga i Mediapro incorporen una càmera pionera en el futbol per les seves retransmissions

Categories:

Redacció

LaLiga i Mediapro incorporen una càmera amb qualitat cinematogràfica a les retransmissions
LaLiga i Mediapro incorporen una càmera amb qualitat cinematogràfica a les retransmissions | Cedida

LaLiga i Mediapro han incorporat una càmera sense mirall de sensor gran a les seves retransmissions. Aquesta eina ofereix a l'espectador una experiència gairebé cinematogràfica, ja que la qualitat és semblant a la d'una pel·lícula o un videojoc, i proporciona una sensació d'immersió que les màquines convencionals no aconsegueixen. 

LaLiga s'ha convertit en la primera lliga de futbol que integra una càmera d'aquestes característiques en una retransmissió en directe sense fils, fent paler l'aposta de l'organització per la innovació i la tecnologia audiovisual.

Retransmissions cinematogràfiques

La càmera té un sensor de 35 mm que permet enregistrar imatges amb una baixa profunditat de camp, creant una sensació de desenfocament semblant a la de les fotografies de retrats. A més, incorpora un estabilitzador que ajuda a garantir la qualitat de la transmissió.

Fins ara, aquesta tecnologia únicament s'havia emprat per gravar moments previs als partits, com l'entrada dels jugadors, i alguns continguts extres com imatges dels aficionats que assisteixen als esdeveniments.

Millores audiovisuals

Aquesta iniciativa es va posar a prova en el partit del València CF contra el CA Osasuna de la jornada 19 i en el del FC Barcelona contra l'Athletic Club del dia 21. A partir d'ara, els espectadors podran gaudir d'aquesta qualitat d'imatge en els partits més destacats de la temporada.

L'absència de públic ha suposat una oportunitat de desenvolupament per LaLiga i Mediapro, que han aprofitat per portar a terme els seus plans d'innovació tecnològica durant les retransmissions, incloent-hi noves posicions de càmera, millors angles i nous plans. Aquestes novetats se sumen a les 14 càmeres àrees de les que disposa LaLiga i dels drons que utilitzen per fer plans aeris i repeticions de 360° en els estadis.

Etiquetes