Girona serà la capital catalana del ‘blockchain’

El Parc Científic i Tecnològic de la UdG acollirà el nou centre de recerca i promoció de la tecnologia de blocs de Catalunya

RedaccióACN

El nou espai promourà la investigació i aplicació del 'blockchain' a les empreses i la societat
El nou espai promourà la investigació i aplicació del 'blockchain' a les empreses i la societat | ACN

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) serà la seu del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), un nou ens que treballarà per a la difusió dels avantatges de la tecnologia basada en les cadenes de blocs, així com per promoure‘n la recerca i l’aplicació en el teixit empresarial català. L’espai anirà acompanyat d’un centre de divulgació de la innovacio per a la ciutadania i podria estar ubicat a la Casa de la Tecnologia, on també s'hi hauria d'ubicar el Museu de les Matemàtiques.

El blockchain permet realitzar transaccions i intercanvis de dades sense passar per intermediaris, però amb la privacitat i seguretat necessàries. La tecnologia crea una xarxa de blocs que permet que diversos usuaris validin les transaccions sense tenir rastre de la identitat dels transaccionadors. Una vegada aquests usuaris validen el procés, aquest es fa efectiu.

El president del CBCat, Quirze Salomó, ha afirmat aquest sistema "és com la màquina de vapor de la transformació digital". Per això cal que Catalunya sigui "pionera" en la seva aplicació entre les empreses, tal com ja va passar amb la revolució industrial catalana.

La descentralització, de la mà de la revolució digital

El conseller Puigneró ha assegurat que la revolució digital ha de permetre la "descentralització" del país i millorar els accessos ainternet i les telecomunicacions per permetre que "cada municipi sigui capital d'un país amb igualtat d'oportunitats a tot arreu". Per això ha defensat que cal seguir investigant amb la implementació del blockchain en àmbits com ara la identitat digital o processos notarials.

La iniciativa està liderada per Cambra de Comerç de Barcelona i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i la Cambra de Comerç de Girona.

Etiquetes