La ‘start-up’ IMPACT-E vol generar energia solar de proximitat per reduir la pobresa energètica

La companyia guanya el repte proposat per DataCityLab per donar resposta a la manca d’accés del 10,6% de la població barcelonina al servei

Categories:

Redacció

La 'start-up' estudiarà com implantejar el projecte a les superilles del Poblenou, La Marina i Vila de Gràcia
La 'start-up' estudiarà com implantejar el projecte a les superilles del Poblenou, La Marina i Vila de Gràcia

La start-up IMPACT-E ha guanyat el repte del DataCityLab per reduir la pobresa energètica dels col·lectius vulnerables de Barcelona a partir de la generació d’energia solar. La problemàtica proposada pretén unir la innovació social i la transició energètica per potenciar la producció d’electricitat de proximitat i reduir el 10,6% de la població que té dificultat per accedir al subministrament.

El repte partirà de l’anàlisi de tres superilles seleccionades per característiques diferents de la ciutat de Barcelona: Poblenou, La Marina i Vila de Gràcia. A través de l’analítica de dades energètiques, se simularà on seria viable subministrar excedents d’energia solar generats des d’equipaments, espais públics, oficines, teixit comercial i industrial cap als col·lectius vulnerables d’aquestes superilles.

L’empresa rebrà un premi de 10.000 euros per poder fer front a una fase d’experimentació que durarà quatre mesos. Els resultats seran finalment presentats en un acte públic el 2021.

El programa està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través del comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, l’Oficina Municipal de Dades (OMD) i la fundació municipal BIT Habitat. En aquesta edició, per la temàtica triada, també compta amb la participació de l’Àrea de Drets Socials i de la Direcció de serveis d’Energia i Qualitat Ambiental. Així mateix, hi participen Acciona com a corporació col·laboradora i el Departament d’Analítica i Ciència de Dades de la Universitat de Barcelona com a referent acadèmic.