Catalunya impulsa un ‘hub’ de referència europeu en la producció audiovisual i digital

El nou centre permet augmentar fins als 2.300 MEUR la facturació audiovisual i duplicar la dels videojocs

ACN

El projecte impulsarà la producció del sector audiovisual
El projecte impulsarà la producció del sector audiovisual | Pixabay

Catalunya impulsa la creació d'un hub de referència europeu que pretén consolidar un ecosistema que uneixi i beneficiï les indústries creatives en l'àmbit dels videojocs i de l'audiovisual. El projecte rebrà el nom de Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc del sud d'Europa. Es farà a través de la col·laboració entre empreses privades i institucions públiques i permetrà augmentar fins als 2.300 milions d'euros la facturació del sector audiovisual.

En l'àmbit de l'audiovisual es crearan prop de 400 empreses i 4.000 llocs de feina. En el cas dels videojocs es crearan una quarantena d'estudis, un miler de llocs de treball i es duplicarà la facturació fins als 980 milions d'euros anuals, segons les xifres publicades aquest dijous pels departaments d'Empresa i Cultura.

Detalls del projecte 

El projecte rep el nom de: Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc del sud d'Europa. Pretén consolidar un ecosistema que uneixi i beneficiï les indústries creatives en l'àmbit dels videojocs i de l'audiovisual. Es farà a través de la col·laboració entre empreses privades i institucions públiques.

El nou centre audiovisual inclourà sis platós de 1.500 metres quadrats que es podran interconnectar, dos platós de 800 metres quadrats amb tecnologia LED i un altre de 500 metres quadrats per a captació volumètrica, 360 graus i captura de moviment. Els espais, segons el Govern, estaran equipats amb l'última tecnologia adaptada i evolucionaran amb les necessitats del sector.

El projecte pretén consolidar un ecosistema que uneixi i beneficiï les indústries creatives en l'àmbit dels videojocs i de l'audiovisual

La infraestructura acollirà, a més, sales de postproducció i de testatge d'UX; estudis de sonorització i enregistrament de podcasts; un clúster d'empreses, espais d'incubació i coworking; una oficina per ajudar les empreses audiovisuals, així com espais per a institucions públiques que puguin oferir serveis, finançament i assessorament i col·laborar amb els projectes.

També oferirà espais per creació de continguts interactius (VR/XR); laboratori de projectes que impliquin intel·ligència artificial, 5G, robòtica i tecnologia innovadora; laboratoris de recerca aplicada, en col·laboració amb les universitats, que permetin la transferència entre universitat i empresa que contribueixi a la creació de talent; espais d'assessorament i formació i capacitació empresarial i de professionalització dels sectors i espais per promoure la creació de programes adreçats a la investigació i el prototipatge de continguts i tecnologies immersives.

Institucions implicades

El projecte compta amb el suport del Govern i els ajuntaments de Terrassa, a través del Parc Audiovisual de Catalunya, i de l'Hospitalet del Llobregat. També es preveu que participin en el projecte empreses, professionals i associacions dels sectors implicats; plataformes i mitjans audiovisuals; festivals i fires; universitats i centres de recerca.