Mediapro ofereix resums de futbol personalitzats amb intel·ligència artificial

Els usuaris podran establir uns criteris per generar píndoles audiovisuals amb les millors jugades i gols en temps real

Categories:

Redacció

LaLiga serà el primer a tenir els resums de futbol personalitzats i en temps real amb intel·ligència artificial
LaLiga serà el primer a tenir els resums de futbol personalitzats i en temps real amb intel·ligència artificial | Mediapro

Mediapro oferirà resums dels partits de futbol en temps real i personalitzats per a cada usuari. El producte és possible gràcies a la solució AIProclips d’IBM, basada en la intel·ligència artificial, que crea les píndoles automàticament a partir dels criteris de selecció que marca la persona.

L’equip d’Innovació de Mediapro ha desenvolupat i optimitzat amb el suport d’experts d’IBM una plataforma que valora aspectes subjectius, inici i final de jugades, i els gols. Tota la informació es troba disponible al núvol i triga una mitjana de set minuts a ser processada perquè els usuaris obtinguin els resums.

AIProclips complementa l'edició estàndard de resums i obre possibilitats perquè canals de televisió i mitjans de comunicació generin els resums més adaptats als seus mercats i audiències. A més a més, permet als aficionats tenir un recull de partits, jornades, temporades o competicions segons les seves preferències.

Tres algorismes

La solució rep la ingesta dels partits en temps real i aplica sobre el contingut tres capes d'algorismes. La primera, se centra en l'anàlisi de les jugades i la realització del tall decidint quan comença i quan acaba cada jugada aplicant la lògica i els criteris específics d'un partit de futbol. Per a això, s'ha comptat amb la col·laboració d'alguns algorismes creats per Thuzz, empresa nord-americana amb una gran experiència en processament d'imatges en l'àmbit esportiu.

La segona capa algorítmica, creada amb la tecnologia IBM Watson, aporta una primera anàlisi de rellevància basada en els gestos dels jugadors, la veu del comentarista o el so ambienti, mentre que la tercera capa dissenyada i desenvolupada per IBM amb machine learning afegeix el context de partit, sent capaç d'identificar, també per l'entrenament rebut, que un 0-1 en el minut 89 de partit és més rellevant que a l'inici de la primera part, per exemple.

El primer usuari de AIProclips serà LaLiga, competició de la qual s'han ja processat centenars de partits de la present temporada.