Pluton, el processador més segur per a Windows

Microsoft llança Plutón, un nou hardware que incorpora la protecció a la CPU per eliminar els punts febles que permeten l’entrada de ciberdelinqüents als ordinadors

Categories:

Redacció

Microsoft Pluton integra la seguretat a la CPU
Microsoft Pluton integra la seguretat a la CPU | Cedida

Microsoft ha llançat un nou processador de la mà d’AMD, Intel i Qualcomm anomenat Pluton. La companyia ha assenyalat en un comunicat que es tracta d’una tecnologia chip-to-cloud pionera a Xbox i Azure Sphere i que garanteix una major protecció en els ordinadors amb Windows, ja que integra la seguretat en el mateix nucli, incorporada a la CPU, perquè software i hardware estiguin integrats.

Actualment, el cor de la seguretat del sistema operatiu en la majoria dels ordinadors viu en un xip separat de la CPU, anomenat Mòdul de Plataforma Segura (TPM). El TPM és un component que s'utilitza per ajudar a emmagatzemar de manera segura claus i mesures que verifiquen la integritat del sistema. El cibercrim ha trobat la manera d’atacar-lo, aprofitant el canal de comunicació que existeix entre la CPU i el TPM, i donant-los l'oportunitat de robar o modificar la informació que hi ha en trànsit. Una feblesa que la companyia afirma que s’elimina.

Pluton també incorpora la tecnologia Secure Maquinari Cryptography Key (SHACK), que ajuda a garantir que les claus mai s'exposen fora del maquinari protegit. A més, la nova solució manté el microprogramari del sistema actualitzat en tot l'ecosistema del PC. El processador proporciona una plataforma flexible i actualitzable per executar el microprogramari de seguretat, que es crea, manté i s'actualitza per Microsoft.

Pluton, s'integrarà a través de Windows Update, de la mateixa manera que Azure Sphere Security Service es connecta als dispositius IoT.

Etiquetes