Les administracions pacten reformar l’estatut de l’empleat públic per impulsar el teletreball

La sentència del TJUE sobre l’abús de contractacions temporals obliga a implementar noves mesures

Categories:

ACN

El govern espanyol ha pactat amb les autonomies i els ajuntaments impulsar el teletreball
El govern espanyol ha pactat amb les autonomies i els ajuntaments impulsar el teletreball | Ministeri de Política Territorial i Funció Pública

El govern espanyol ha pactat amb les autonomies i els ajuntaments impulsar una reforma de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) en una reunió de la Conferència Sectorial d'Administració Pública, presidida per la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias. Les modificacions busquen impulsar el teletreball i avançar en la reducció de la temporalitat.

La pandèmia de la covid-19 ha obligat les institucions a adaptar-se a noves formes de treballar no presencials i ha implementat de manera "urgent" solucions que "feia anys" que es planificaven. Els responsables de Funció Pública han coincidit a qualificar el teletreball d'eina "útil" i instrument que facilita la conciliació. La realitat, però, requereix impulsar la formació dels empleats públics en la transformació digital, invertir en tecnologies de la informació i millorar les competències digitals del personal.

La mesura sorgeix arran la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la UE (TJUE) que va dictaminar un abús en els nomenaments i contractacions temporals de les administracions. Els governs estatal, català i locals han consensuat intensificar els controls i la responsabilitat dels gestors, segons apunten en un comunicat, així com han admès un problema de falta de plantilles estables a causa de la temporalitat dels equips.

La Conferència Sectorial ha encarregat a la Comissió de Coordinació de l'Ocupació Pública, amb les tres administracions també representades, que elabori en el termini de dos mesos una proposta de la reforma de l'EBEP.