Cellnex desplegarà xarxes IoT a Itàlia, el Regne Unit i Irlanda

L’operador de telecomunicacions, en conjunt amb Everynet, preveu implementar solucions destinades a la indústria 4.0 i les ‘smart cities’

Categories:

ACN

Cellnex aposta pel desplegament de solucions basades en la internet de les coses
Cellnex aposta pel desplegament de solucions basades en la internet de les coses | Cedida

L'operador d'infraestructures de telecomunicacions Cellnex Telecom ha signat un acord amb Everynet per desplegar xarxes d’internet of things (IOT) a Itàlia, Regne Unit i Irlanda. En concret, s'implementaran solucions destinades a la indústria 4.0 pel seguiment o monitoratge dels actius de tota la cadena de valor i smart cities, o fins i tot de smart parking, per contribuir a la digitalització de la mobilitat i optimitzar l'ús de les carretes i l'espai públic. També es preveu incloure solucions de social and facility management per contribuir al desenvolupament de les ciutats intel·ligents en aquests tres països i de smart utility per recopilar dades i supervisar el consum dels recursos.

Aquests serveis són una "gran oportunitat" en termes d'eficiència i reducció de costos, tant per a les mateixes empreses com per als clients finals, i suposen un estalvi en el malbaratament de recursos. Per la seva banda, l'IoT pot ajudar a les empreses de serveis bàsics a estalviar recursos, reduir els costos i millorar l'impacte en el medi ambient.

"Aquest és una important passa endavant per aprofitar el ràpid desplegament que estan experimentant les noves tecnologies en resposta als canvis sense precedents als quals s'enfronten la societat i l'economia a escala global. Unes infraestructures de telecomunicacions preparades i de qualitat al servei dels nous ecosistemes de connectivitat que creiem fermament que poden contribuir a renovar els models de negoci", ha assegurat el director comercial a escala global de Cellnex, Oscar Pallarols.

Per a la recopilació de dades, Cellnex proporciona una plataforma integrada d'IoT per gestionar i disposar de diagnòstics en temps real, així com la capacitat immediata d'actuar de forma predictiva i preventiva, manual o automàtica, d'acord amb el proveïdor responsable de la gestió de la solució i el servei. Per la seva banda, Everynet proporciona i administra la infraestructura LoRaWAN, que s'implementarà per a la captació de dades, garantint un servei segur, ràpid i de baix cost per donar suport a les accions i presa de decisions en temps real.