L’empresa subcontractada per Meta a Barcelona rebaixa de 334 a 251 els acomiadaments previstos

Els sindicats de CCC Barcelona Services, encarregada de moderar els continguts a Facebook, desconvoquen les mobilitzacions previstes per a aquesta setmana

Categories:

Redacció

L'ERO exclou col·lectius protegits com els majors de 50 anys i les embarassades
L'ERO exclou col·lectius protegits com els majors de 50 anys i les embarassades | Timothy Hales (Unsplash)

Els treballadors de la companyia subcontractada per Meta a Barcelona, CCC Barcelona Digital Services, han desconvocat les aturades previstes després d’arribar a un acord amb el comitè d'empresa per reduir els acomiadaments de 334 a 251 persones. D'aquesta manera, es rebaixa el nombre d'afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta bona part dels empleats que es dediquen, des de la seu barcelonina ubicada a Torre Glòries, a revisar els continguts en llengua espanyola i portuguesa que pugen els usuaris a Facebook i Instagram.

Els sindicats asseguren que l'acord és "el millor en el pitjor moment" i per aquest motiu han suspès les aturades previstes per aquesta setmana. L'ERO contempla indemnitzacions a 30 dies per any treballat i exclou col·lectius protegits com els majors de 50 anys i embarassades. Un 30% dels acomiadaments seran forçosos, sota el criteri d'antiguitat.

Inicialment, l'ERO es va anunciar a finals de juliol i en un principi implicava el 20% de la plantilla. El procés d'extincions va arribar cinc mesos després que mesos abans l'empresa ja presentes un Expedient Temporal de Reducció de l'Ocupació (ERTO) per a 680 empleats i que incloïa un pla de baixes voluntàries al que es van adherir un centenar de persones.