L’AMB i ACCIÓ impulsaran conjuntament la innovació empresarial

L’acord oferirà formació especialitzada a les companyies metropolitanes i organitzarà missions comercials a l’estranger

Categories:

Redacció

L'AMB i ACCIÓ promouran les proves pilot de noves tecnologies i la reindustrialització de les empreses metropolitanes
L'AMB i ACCIÓ promouran les proves pilot de noves tecnologies i la reindustrialització de les empreses metropolitanes | Austin Distel (Unsplash)

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'agència per a la competitivitat de l'empresa (ACCIÓ) del Departament d'Empresa i Treball han signat un conveni de col·laboració en què es comprometen a impulsar la innovació i la internacionalització de les empreses metropolitanes. L’acord contempla oferir formacions a les companyies del territori i ajudar-les a crear sinergies entre elles i a exportar els seus productes a l’estranger.

El conveni contempla la creació de l’agent d’innovació, una figura a través de la qual es divulgaran recursos i oportunitats a les companyies. Ambdues entitats també volen fomentar la col·laboració entre l’ecosistema empresarial i les start-ups i emprenedors de la zona, a més a més de participar en projectes europeus d’innovació promoguts per l’Enterprise Europe Network (EEN). D’altra banda, també es promouran les proves pilots i els testatges de noves tecnologies per als sectors de la mobilitat i l’energia a través de laboratoris.

En l’àmbit de la internacionalització, l’AMB i ACCIÓ crearan un programa de suport en què s’oferiran formacions, s’identificaran oportunitats de negoci i es facilitarà informació sobre programes i ajuts dirigits a empreses. L’acord també preveu organitzar missions comercials destinades a l’exportació de productes.

Finalment, un dels objectius del conveni és apostar per una reindustrialització de l’ecosistema, orientat especialment a la indústria 4.0 i a l’economia circular. S’ha escollit aquestes dues especialitzacions per la seva capacitat de generar valor afegit, talent i emprenedoria, i es potenciaran a través d’accions de reindustrialització i de reactivació econòmica de l’àrea metropolitana de Barcelona.