Barcelona liderarà una aliança internacional de districtes d’innovació

La Innovation District Alliance coordinarà des del 22@ les relacions amb territoris com Alemanya, Regne Unit, la Xina o el Brasil

Categories:

Redacció

L'aliança arranca amb 10 membres i té previst arribar als 30 durant el 2023
L'aliança arranca amb 10 membres i té previst arribar als 30 durant el 2023 | Fred Romero (Flickr)

L’Ajuntament de Barcelona, el 22@Network i l’Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d’Innovació (IASP) han presentat aquest dijous a Mobile World Congress (MWC) la Innovation District Alliance, una aliança internacional que busca compartir bones pràctiques entre els districtes d’innovació d’arreu del món. El projecte neix amb 10 membres provinents de vuit països diferents (Austràlia, Argentina, Brasil, Xina, Regne Unit, Itàlia, Alemanya i l’Estat espanyol) i es coordinarà des de la capital catalana.

L’aliança que s’ha creat per aprofundir en l’anàlisi de dades d’aquestes plataformes i per potenciar la seva col·laboració. S’entén per districte d’innovació una zona concreta d’un territori que basa la seva economia en el coneixement i que aglomera un gran nombre d’agents de rellevància, tals com universitats, centres de recerca, empreses i ecosistemes. La previsió dels fundadors és que s’arribi fins als 30 membres durant el 2023, incorporant organismes que potencien la innovació en els seus territoris.

Nascut l’any 2000, el 22@ s’especialitza en àmbits com la tecnologia, el disseny, l’energia, l’audiovisual o la ciència. Des que es va inaugurar, s’han creat 115.000 llocs de treball al districte, que concentra 11.500 empreses, 10 campus universitaris, 4 residències d’estudiants i 15 centres R+D i innovació.

Etiquetes