El Govern obre una línia d’ajuts de 7,9 MEUR per digitalitzar els comerços

Els diners provenen dels fons Next Generation i es destinaran a pimes i empreses familiars

Categories:

RedaccióACN

El sector 'retail' ha fet palesa la seva decepció amb el repartiment dels Next Generation
El sector 'retail' ha fet palesa la seva decepció amb el repartiment dels Next Generation | Rupixen (Unsplash)

El Govern de la Generalitat ha anunciat una nova línia d’ajuts de 7,9 milions d’euros destinada a subvencionar la transformació digital, l’economia circular i la sostenibilitat dels petits comerços. Els diners provindran dels fons europeus Next Generation i són la primera meitat dels 15 milions que l’executiu va prometre el passat mes d’agost.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha assegurat que “l’ajut serà facilitador i anirà destinat a pimes i empreses familiars” en la jornada anual sobre el sector retail organitzada per Comertia. En el mateix esdeveniment, els representants del sector del comerç han reclamat reduir la càrrega impositiva sobre les empreses i fer arribar els fons Next Generation a les pimes, que de moment estan sent “una gran decepció”.

“Estem veient com aquests fons estan arribant a grans empreses internacionals que ni tan sols han patit les conseqüències de la pandèmia”, ha denunciat el president de Comertia, David Sánchez, qui també ha instat les administracions a regular l’impost de successions, eliminar l’impost de patrimoni de forma definitiva i a aplicar una exempció fiscal sobre els beneficis no repartits per assegurar la competitivitat de les empreses retail de Catalunya.