Sant Cugat lidera el top 10 de municipis catalans amb més instal·lacions fotovoltaiques

El municipi vallesà és el primer en nombre d’equipaments d’autoconsum i el segon en potència produïda, per darrere de Barcelona

Categories:

Redacció

El Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat són les comarques amb més instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum
El Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat són les comarques amb més instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum | Sebastià Rambla (Imatges Barcelona)

Sant Cugat del Vallès és el municipi català amb un nombre més elevat d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, segons les dades recollides per l’Observatori de l’autoconsum a Catalunya de l’Institut Català d’Energia. La ciutat vallesana té un total de 1.358 equipaments repartits al territori, 400 unitats més que la segona classificada, Barcelona, la qual sí que lidera el rànquing de potència produïda, amb 14.501,29 kW.

Terrassa i Corbera de Llobregat són el tercer i quart municipi amb més equipaments d’energia renovable, respectivament, amb Sant Quirze del Vallès tancant el top 5. En termes de potència, Terrassa repeteix el bronze darrere de Barcelona i Sant Cugat, però en aquesta taula l’acompanyen Lleida en la quarta posició i Rubí, en la cinquena.

Quant a la classificació per comarques, el Vallès Occidental lidera el rànquing d’equipaments amb un total de 6.113 unitats, seguit de lluny pel Vallès Oriental (4.357) i el Baix Llobregat (4.313), exactament el mateix ordre que en la producció en kW. Finalment, en terme de províncies, Barcelona pràcticament duplica el nombre d’instal·lacions fotovoltaiques i potència d’energia que la suma de Girona, Tarragona i Lleida.