L’Advanced Factories dibuixa la futura indústria 4.0

El saló calcula rebre 17.000 professionals en una seva sisena edició centrada en la revolució de l’automatització, la robòtica i la intel·ligència artificial

Categories:

Redacció

L'Advanced Factories vol accelerar l’automatització i robotització donant a conèixer les últimes innovacions en el sector
L'Advanced Factories vol accelerar l’automatització i robotització donant a conèixer les últimes innovacions en el sector | Cedida

La sisena edició de l’Advanced Factories preveu reunir entre el 29 i el 31 de març més de 17.000 professionals industrials i de 350 multinacionals expositores de l'àmbit de la robòtica, l'automatització industrial i les tecnologies 4.0. La fira pretén “accelerar l’automatització i robotització donant a conèixer les últimes innovacions en el sector”, segons ha apuntat el director general de l’esdeveniment, Albert Planas. Unas avenços claus per a la indústria 4.0, la qual s’espera que el 2030 compti amb un teixit empresarial català que hagi incorporat “alguna tecnologia d’aquest sector per transformar la producció i adaptar-la als reptes actuals, com la falta de proveïments”, ha afegit el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero.

Segons les dades amb les quals treballa l’Advanced Factories, el PIB industrial espanyol hauria d’assolir el 35% per ser un país competitiu. Actualment la xifra es troba en el 16%, impulsada els últims anys per la intel·ligència artificial i l’automatització, segons el  president del congrés i president de la Associació Espanyola de Robòtica i Automotització (AER), Salvador Giró. Per una passa endavant, ha apuntat cap a la robotització: “Serà la indústria tractora de finals d’aquesta dècada”.

Intel·ligència artificial, ciberseguretat i sostenibilitat, a debat

En el marc de Advanced Factories se celebrarà el Industry 4.0 Congress, el major congrés del sud d'Europa en el qual descobrir les últimes tendències, experiències i casos d'èxit per al sector industrial. El fòrum comptarà amb més de 280 experts que abordaran els principals reptes de la indústria avui dia: la relocalització, l'ús de la intel·ligència artificial i l'automatització, la ciberseguretat i la sostenibilitat.

Així mateix, el Industry 4.0 Congress comptarà per primera vegada amb dos nous summits: el Plant Managers Summit, que estarà dedicat a tots els responsables de planta de les fàbriques industrials; i el Fòrum d'Intel·ligència Artificial, enfocat a donar a conèixer les oportunitats que ofereix aquesta tecnologia al conjunt del sector manufacturer. A més, la necessitat d'enfortir la seguretat de les indústries en termes d'atacs cibernètics tornarà a centrar el debat en el Fòrum de Ciberseguretat Industrial.

Advanced Factories acollirà també el Congrés Nacional de Gestors de Polígons Industrials, el CIO’s Summit -un fòrum en el qual els directius de sistemes d'informació discutiran tendències i desafiaments als quals s'han d'enfrontar-, així com diferents esdeveniments de networking com el Leadership Summit, els Factories of the Future Awards 2022, el Industry Startup Fòrum, el Fòrum de Fabricació Additiva o el Talent Marketplace.