Samsung dissenya un suport per al DNI electrònic

El Galaxy S20 és l’únic dispositiu que garanteix els requisits de seguretat per muntar la solució

Categories:

Redacció

Cal facilitar la utilització de les identitats digitals per impulsar la tecnologia
Cal facilitar la utilització de les identitats digitals per impulsar la tecnologia | CC0

Samsung dissenya un suport per impulsar l’ús del DNI electrònic a través d’un sistema que permet guardar els documents d’identitat de forma segura als Galaxy S20 a finals del 2020. La tria d’aquest dispositiu rau en que, segons ha anunciat la companyia, és el primer dispositiu que compleix els requisits de seguretat de la normativa alemanya i europea gràcies a la combinació de software i hardware en una solució d’ID electrònic (eID).

Concretament, la marca de telefonia mòbil ha muntat una solució amb la certificació CCEAL 6+, un dels estàndards “més alts”. D’aquesta manera, només l’emissor de la identitat digital i el dispositiu autoritzat podran accedir a les dades que es volen compartir. Un segon component de hardware assegura la seguretat de la informació i impedeix que afectis accions malicioses.

Crear la tecnologia per les identitats digitals

El dispositiu es comercialitzarà inicialment a Alemanya, on es posarà a prova la tecnologia dissenyada amb la targeta d’identificació electrònica dels seus ciutadans.

Posar a disposició de la societat solucions que permetin un ús senzill de les identitats digitals podria impulsar la seva utilització, una demanda que ha guanyat força en el context de pandèmia per la covid-19.