CatVers, el metavers on només es parlarà en català

El CBCat impulsa un nou món virtual basat en ‘blockchain’ per blindar la llengua a internet i promoure la cultura del territori

Categories:

Redacció

CatVers serà el primer metavers exclusivament en català gràcies a l'ús de tecnologies 'blockchain'
CatVers serà el primer metavers exclusivament en català gràcies a l'ús de tecnologies 'blockchain' | CC0

El president executiu del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), Quirze Salomó, ha anunciat en una entrevista al programa Revolució 4.0 la creació de CatVers, un nou metavers monolingüe que busca impulsar la llengua i la cultura catalana a internet. El projecte vol esdevenir “l'espai virtual de referència” per a la societat catalana, segons defensen a la seva pàgina web, on conviden a les entitats culturals del país a formar part d’aquest nou món virtual i realitzar-hi les seves activitats.

"Ho hem de veure com si fossin diferents pàgines web, però en el format d'entorns virtuals interactius", ha explicat Salomó a l’entrevista. El president executiu del CBCat creu que "hem d'aconseguir empoderar la ciutadania, per tal que sigui el poble qui governi en aquests nous entorns”. En aquest sentit, l’entitat apunta que la clau es troba en l’ús de la tecnologia blockchain i en el pas de la web 2.0 (la "internet de la informació”) a la web 3.0 (la “internet del valor”).

L’objectiu de CatVers és solidificar la presència del català a la xarxa i promoure’l amb noves iniciatives. “Tots som conscients que el context cada vegada més tecnològic en el qual ens movem ens empeny a emprar l'anglès amb més freqüència; tot i això, el català és una de les llengües minoritàries amb més presència a internet i, per tant, volem garantir que ho sigui també en aquests nous entorns", ha afegit Salomó. La presentació oficial del nou metavers es realitzarà la setmana vinent, moment en què s’obrirà una versió beta del món virtual perquè els usuaris puguin testejar les funcionalitats bàsiques que oferirà el nou entorn.