Les catalanes Time is Brain i Impress, millors ‘start-ups’ de salut d’Espanya

BCN3D i Mouters són guardonades en les categories d’indústria 4.0 i mobilitat, respectivament

Categories:

Redacció

BCN3D guanya el premi a tercera milllor ‘start-up’ espanyola de la indústria 4.0
BCN3D guanya el premi a tercera milllor ‘start-up’ espanyola de la indústria 4.0 | @bcn3dtech (Twitter)

La start-up catalana Time is Brain, dedicada a la detecció i monitoratge de malalties neuronals, ha estat guardonada als Premios Expansión Start Up com a millor empresa emergent en el camp de la salut i la biotecnologia. La companyia ha desenvolupat un dispositiu, anomenat BraiN20, que és capaç d’analitzar i enregistrar automàticament l’activitat neuronal elèctrica dels pacients.

La categoria de salut és la que més iniciatives catalanes ha reconegut en l’edició d’enguany, atès que la clínica d’ortodòncia invisible Impress, ubicada a Barcelona, s’ha endut el tercer premi. L’empresa catalana ha ideat un nou concepte de tractament, en el qual s’utilitza les radiografies i scans 3D per avaluar l’estat de l’ortodòncia, es presenta a través de vídeos en 3D i s’envien uns kits personalitzats als pacients, que poden comunicar-se amb els professionals a través d’una app dedicada.

Per la seva banda, la spin-off del CIM UPC, BCN3D, ha estat reconeguda amb el tercer premi en la secció de telecomunicacions, indústria 4.0 i tecnologies emergents. L’empresa s’ha convertit en un dels nodes de la impressió 3D de la capital catalana, i recentment ha ampliat el seu negoci amb l’adquisició de la plataforma cloud Astropint. Finalment, la start-up de lloguer i renting de motos elèctriques Mouters ha guanyat el bronze en la categoria de mobilitat i smart cities.