Les exportacions catalanes d’alt contingut tecnològic creixen un 9,3% anual

Els productes informàtics i electrònics augmenten un 17,1% les vendes a l’estranger

Categories:

ACN

Els productes de nivell tecnològic mitjà alt creixen un 17,3% i arriben als 7,844 MEUR
Els productes de nivell tecnològic mitjà alt creixen un 17,3% i arriben als 7,844 MEUR | ThisIsEngineering (Pexels)

Les exportacions catalanes de productes industrials d'alta tecnologia han tancat el tercer trimestre en 2.263 milions d’euros, un 9,3% més que en el mateix període de l'any passat, segons l'Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Els productes farmacèutics representen el 75% de les exportacions d'alta tecnologia i han crescut en vendes un 8,3% després de quatre trimestres consecutius de taxes negatives, mentre que els productes informàtics, electrònics i òptics han augmentat les exportacions un 17,1%.

Per la seva banda, la producció industrial de nivell tecnològic mitjà alt ha arribat als 7.844 milions d’euros després de registrant un creixement interanual del 17,3%. L'augment es deu principalment a l'increment de les exportacions de productes químics (44,3%), ja que els materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han disminuït un 1,5% en el mateix període.

Els productes de nivell tecnològic mitjà baix, com cautxú, matèries plàstiques o productes metàl·lics, han registrat la pujada més notòria entre les quatre categories, arribant a un 30,8% respecte al tercer trimestre de 2020, la qual suposa uns ingressos totals de 2,717 milions. Finalment, les exportacions de productes de nivell tecnològic baix, que inclouen productes alimentaris, tèxtils, fusta o cuir, arriben als 5,404 milions i creixen un 15,9% interanual.