Re-Cordis, l’app per fer ofrenes virtuals a les víctimes d’accidents de trànsit

L’eina permet ubicar al mapa el lloc de defunció de les persones i pujar-ne biografies, imatges i àudios

ACN

Re-Cordis vol evitar que les víctimes d'accidents de trànsit "quedin oblidades"
Re-Cordis vol evitar que les víctimes d'accidents de trànsit "quedin oblidades" | Josh Hild (Pexels)

Els accidents de trànsit són una realitat encara latent en la nostra societat, i les carreteres catalanes acaben convertint-se en escenaris imprevistos de defuncions. Per tal d’evitar que les víctimes “quedin oblidades”, el català Miquel Casadevall ha creat una aplicació que permet als usuaris registrats situar en un mapa el lloc on van morir els seus éssers estimats i fer ofrenes virtuals.

L’eina, anomenada Re-Cordis, està pensada tant per als familiars o amics dels difunts com per homenatjar famosos que han esdevingut importants en la vida d'algú. L’aplicació dona la possibilitat de localitzar el punt de la mort i pujar informació sobre els difunts, com imatges, biografies i àudios. La resta de persones es poden registrar i fer ofrenes virtuals. També permet ubicar santuaris, oratoris, cementiris i altres punts d'interès.

La idea va sorgir arran de veure els punts a la carretera on s'han produït víctimes mortals, on es dipositen flors que acaben quedant pansides molt ràpidament, segons explica Casadevall a l’ACN. Re-Cordis és una aplicació gratuïta disponible en quatre idiomes, entre ells el català, tot i que les ofrenes sí que són de pagament.

Etiquetes