Comença l’expedició del nou DNI 4.0

El document es podrà portar en una app al mòbil i servirà per identificar tots els ciutadans de la Unió Europea

Categories:

Redacció

El DNI 4.0, o DNIE europeu, entra en vigor
El DNI 4.0, o DNIE europeu, entra en vigor | Ministeri de l'Interior

El DNI 4.0 ha entrat en vigor aquest dilluns a tots els Estats membres de la Unió Europea, motiu pel qual ja se l’ha batejat col·loquialment com el DNI europeu. Ara el document passa a ser també digital i ja es pot portar al mòbil amb una aplicació, seguint el camí de la Direcció General de Trànsit amb el carnet de conduir.

Des d’aquest 3 d’agost, els ciutadans que hagin de renovar el document rebran un nou document de les mateixes dimensions que l’anterior, però amb diferències visuals. La novetat principal és que tot es troba escrit en l’idioma d’origen del país i en anglès. També incorpora el codi ES (Espanya) a l’interior de la bandera europea, així com un microxip amb capacitat d’emmagatzematge suficient per tenir-hi la fotografia, la signatura tradicional i l’electrònica, l’empremta dactilar i els certificats d’autenticació.

La validesa del nou DNI 4.0 és d’entre cinc i 10 anys, i no cal dur una fotografia en paper a l’hora de renovar-lo. Aquesta es fa ara a la mateixa comissaria i passa a ser, com amb l’empremta, una dada biomètrica.

Malgrat que ja s’expedeix per ser usat a través de l’app oficial del govern espanyol i de la UE, s’espera que la plataforma es posi en marxa els pròxims mesos. L’objectiu és que no només serveixi per identificar-se en el turisme comunitari, sinó també per a l’administració pública i el comerç electrònic, segons va anunciar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la presentació el passat mes de juny.